Beyoğlu'nun rengi kırmızıya döndü: 31 Mart 2024 yerel seçim sonucunda Beyoğlu'nu hangi parti kazandı, Beyoğlu belediye başkanı kim?

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde de büyük bir değişiklik meydana geldi. Beyoğlu Ak Parti'den CHP'ye geçti. Peki ya Beyoğlu'nun yeni belediye başkanı kim?

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu'nun rengi kırmızıya döndü: 31 Mart 2024 yerel seçim sonucunda Beyoğlu'nu hangi parti kazandı, Beyoğlu belediye başkanı kim?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bir değişimde Beyoğlu'ndan geldi. Beyoğlu'nun rengi sarıdan kırmızıya döndü...

Türkiye haritasının geneline bakıldığında CHP büyük çoğunlukla yerel seçimin kazananı olurken, İstanbul'un bazı ilçelerinden de önemli değişimler geldi.

Aralarında Beyoğlu'nunda bulunduğu 9 ilçe Ak Parti'den CHP'ye geçiş yaptı. 

2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığını 143596 alınan oy ve %52.21 oy oranı ile Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Hasan Tahsin Usta kazanmıştı.

2024 yerel seçimine Haydar Ali Yıldız ile giren Ak Parti, CHP'li İnan Güney'i geçemedi. İnan Güney %49,22 oy oranıyla Gaziosmanpaşa'nın yeni belediye başkanı oldu.

İNAN GÜNEY KİMDİR?

İnan Güney, 1977'de İstanbul'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Güney, yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında sürdürdü. Beyoğlu CHP İlçe Başkanlığı ve İBB Grup Yöneticisi olarak görev yapan Güney, şu an İBB Meclis Üyeliği görevini sürdürüyor. Güney, evli ve 3 çocuk babası.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin