Basura şifa olan yöntem belli oldu: Kaynatıp 1 bardak içmeniz yeterli. Basura ne iyi gelir?

Basur, pek çok kişinin mustarip olduğu ve kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Basuru tedavi etmek için uygulayabileceğiniz doğal tedavi yöntemini sizler için paylaştık. İşte basura en etkili çözüm

Basura şifa olan yöntem belli oldu: Kaynatıp 1 bardak içmeniz yeterli. Basura ne iyi gelir?

Basur tıbbi olarak hemoroid olarak bilinen, anüs veya rektum bölgesindeki damarların şişmesi ve iltihaplanması sonucu oluşan bir durumdur.

Kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen basurun birkaç nedeni vardır. En yaygın neden, dışkılama sırasında aşırı zorlanma, kabızlık veya ishal gibi bağırsak hareketliliğindeki değişikliklerdir.

Ayrıca hamilelik, obezite, genetik yatkınlık, uzun süre ayakta durma veya oturma gibi faktörler de hemoroid gelişimini etkileyebilir.

Lifli beslenme, yeterli su tüketimi ve bazı doğal yöntemler basura şifa olur. İncir yaprağı da bunlardan biridir.

İşte incir yaprağının kabızlığa etkisi ve tarifi...

İNCİR YAPRAĞI

İncir yaprağı, tıbbi ve sağlık açısından çeşitli faydalar sunan doğal bir bileşendir. Özellikle basur (hemoroid) sorunlarıyla mücadelede etkili olabilir.

İncir yaprağı, içerdiği lif, antioksidanlar ve diğer biyoaktif bileşenlerle hemoroid semptomlarını hafifletmede yardımcı olur.

İncir yaprağının içeriğinde bulunan lif, sindirim sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunur ve kabızlığı önler.

Basura şifa olan yöntem belli oldu: Kaynatıp 1 bardak içmeniz yeterli. Basura ne iyi gelir?

Aynı zamanda, lifin şişme özelliği, dışkının yumuşamasına ve anorektal bölgedeki zorlamayı azaltmaya yardımcı olarak basur sorunlarını hafifletir.

Antioksidanlar açısından zengin olan incir yaprağı, iltihaplanmayı azaltabilir ve anorektal bölgedeki tahrişi hafifletir.

Bu özellikleri sayesinde, incir yaprağının basurun neden olduğu rahatsızlıkları azaltıcı etkisi olur.

İncir yaprağı ekstresi, kan damarlarını güçlendirebilen flavonoidler içerir. Bu özellik, hemoroidlerin neden olduğu kanamayı azaltır ve damarların dayanıklılığını artırır.

İncir yaprağı çayı, basur semptomlarını hafifletmek amacıyla geleneksel olarak kullanılmıştır.

Yaprağın içeriğindeki doğal bileşenler, dolaşım sistemini destekleyebilir ve anorektal bölgedeki şişliği azaltır.

KABIZLIK İÇİN İNCİR YAPRAĞI KÜRÜ

Kabızlık için öncelikle bir miktar incir yaprağını aktardan temin edin. Temin ettikten sonra incir yapraklarını yıkayın ve 1 bardak içme suyunun içine koyun.

Daha sonra 5 dakika kadar kaynatın ve suyu süzün. İncir yaprağı suyunu her gece uyumadan önce için. Böylece basur ağrısını ve şişliğini azaltabilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin