Arka cebinde telefon ve cüzdan taşıyan yandı: Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz

Günümüzde pek çok kişi, kolaylık açısından telefon ve cüzdanını pantolonun arka cebinde taşıyor. Ancak sıkça yapılan bu yanlış, sağlığımız üzerinde özellikle de omurga sağlığımız üzerinde ciddi etkileri beraberinde getiriyor. Bu zararları duyduktan sonra arka cebinizde bir daha asla telefon ve cüzdan taşımayacaksınız

Arka cebinde telefon ve cüzdan taşıyan yandı: Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz

Telefon veya cüzdan gibi büyük nesneleri arka cebinde taşıyan pek çok kişi mevcuttur. Ancak bu nesneler, sağlığımız üzerinde olumsuz etkileri beraberinde getirir.

Arka cepte taşınan bu nesneler zamanla oturma pozisyonunuzun kaymasına neden olacak ve sonuçta belinizin ve omurganızın kaymasına neden olabilecektir.

Boyun, sırt ve omurga söz konusu olduğunda her zaman simetriye en yakın noktayı aradığımızdan bu ideal değildir.

İnsanın sırtında hiçbir zaman yüzde yüz simetri olmayacağını anlasak da arka cebinizdeki telefon veya cüzdan, sonuçta yalnızca zamanla sorunların daha da kötüleşmesine neden olacaktır.

OMURGAYI ETKİLER!

Arka cebinizdeki bir cüzdan veya telefon, zaman içinde standart oturma pozisyonunuzu çok ciddi bir şekilde değiştirebilir.

Arka cebinde telefon ve cüzdan taşıyan yandı: Meğer yıllardır sağlığımızla oynuyormuşuz

Bu, doğrudan kalça bölgenizde ağrıya neden olabilir, ağrıyı siyatik sinirinize yayabilir, hatta sırtınızda ağrıya neden olabilir.

Bunun arkasındaki mantık, bel, omurga ve boynun bir şekilde birbirine bağlı olmasıdır. Bir şey vücudunuzun alışık olduğu doğal konumu bozduğunda, zamanla sorun yaşama riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Cüzdanınız veya telefonunuz arka cebinizdeyken birkaç saat boyunca oturduğunuzda bu durumu fark edebilirsiniz.

Telefon veya cüzdan gibi büyük nesneleri arka cepte taşıyıp oturan kişilerde, omurga kaymasına ve omurga eğriliğine rastlanabilir.

ZAMANLA OMURGA, BOYUN VE SIRT AĞRILARINI TETİKLER

Omurganızı, boynunuzu ve sırtınızı mümkün olan şeklinde tutmak isteyeceksiniz. Yaşlandıkça bu hassas bölgelerdeki yaralanmalara karşı daha savunmasız hale gelme eğilimindeyiz.

Daha genç ve sağlıklı bir yetişkinseniz cüzdanınızı veya telefonunuzu arka cebinizde taşımayı bırakmak isteyeceksiniz.

Bu kötü bir alışkanlıktır ve büyük olasılıkla bel sağlığınız, omurga sağlığınız ve vücudun bu bölgelerindeki genel fiziksel sağlığınız açısından işleri daha da kötüleştirecektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin