Aç karnına kuru erik yiyin o dertten kurtulun: Aç karnına kuru erik yemek neye iyi gelir?

Aç karnına kuru erik yediğinizde o problemlerden eser kalmayacak. Kuru erik yemenin insan sağlığına olan mucizevi faydaları ortaya çıktı. Kuru erik yemek neye iyi gelir?

Aç karnına kuru erik yiyin o dertten kurtulun: Aç karnına kuru erik yemek neye iyi gelir?

Kuru erik, içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde son derece sağlıklı aynı zamanda faydalı olan gıdalardan bir tanesi olurken kuru erik pek çok kişi tarafından sevilmemektedir.

Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan kuru eriğin düzenli olarak tüketilmesinin insan sağlığına pek çok farklı faydası bulunmaktadır.

Bilhassa sindirim problemi yaşayanlar için adeta doğal bir reçete görevi gören kuru eriği, her gün aç karna tükettiğinizde olacaklara inanamayacaksınız. 

İşte her gün aç karna 6 adet kuru erik yemenin insan sağlığına mucizevi faydaları...

AÇ KARNIRA KURU ERİK YEMEK NEYE İYİ GELİR?

100 gramında 732 mg potasyum içeren kuru erik, vücudun mineral açığını kapatma noktasında son derece başarılıdır. 

Felç geçirme riskini azaltır, kemikleri güçlendirir, sağlıklı kas büyümesine yardımcı olan kuru eriğin aç karna tüketilmesinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Vücutta yeteri kadar demir bulunmaması durumunda ortaya çıkan anemi yani kansızlık problemine büyük ölçüde iyi gelmektedir. Her gün kuru erik tüketmek, kansızlığı tedavi etmeye yardımcı olur.

Sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Kişide bulunan kabızlık problemini iyileştirmeyi sağlar.

İçeriğinde bulunan lifler sayesinde sindirim sistemini hızla çalıştırmasının yanı sıra kişiye uzun süre tokluk hissiyatı da sağlamaktadır.

Kuru erik, sahip olduğu besin değerleri sayesinde kemik erimesinin önüne geçerek, kemiklerin güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

 

Yüksek tansiyonu olan kişilerde sıklıkla görülen yüksek kan basıncını dengeler, kişinin bu bağlamda yaşam kalitesini arttırır.

Doğal bir vitamin kaynağı olan kuru erik, göz sağlığını koruma noktasında son derece başarılı olurken bağışıklık sistemi için son derece önemli olan C , K ve B6 vitaminlerini içerir. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin