Aç karna yenildiğinde etkisine inanamayacaksınız: Meğer tam bir şifa deposuymuş

Aç karna üzüm yemenin sağlığa olan faydalarına inanamayacaksınız. Etkileri bambaşka. İşte aç karna üzüm yemenin insan sağlığına olan faydaları...

Google Haberlere Abone ol
Aç karna yenildiğinde etkisine inanamayacaksınız: Meğer tam bir şifa deposuymuş

Üzüm içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde insan sağlığına son derece faydalı gıdalardan bir tanesidir. Cildi iyileştiren aynı zamanda da hızlı şekilde kilo vermeye yardımcı olan üzümü sabah aç karna yediğinizde etkilerine inanamayacaksınız...

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam içerisinde olabilmek için tükettiğiniz hemen her ürünü bilinçli şekilde tüketmeniz, hangi alanlarda faydalı olabileceğini bilmeniz son derece önemlidir.

Bilinçli tüketim beraberinde sağlığı getirirken aynı zamanda kilo başta olmak üzere çeşitli hastalıklardan da muaf olmanıza katkı sağlamaktadır. 

Bu noktada her sabah aç karna üzüm tüketmenin sağlığa ne gibi bir faydası olabilir, gelin birlikte öğrenelim...

HER SABAH AÇ KARNA ÜZÜM YEDİĞİNİZDE...

Antioksidan açısından güçlü olan üzüm, cildin sağlıklı ve parlak bir görünüm içerisinde olmasına büyük ölçüde katkı sağlarken, düzenli kuru üzüm tüketimi kişinin kısa sürede kilo verme sürecinin hızlanmasına da yardımcı olmaktadır. 

Mineral ve vitamin açısından zengin olan üzüm, lifli yapısı sayesinde sindirim sisteminin harekete geçmesine yardımcı olurken kabızlık probleminin yok olmasına katkı sağlamaktadır.

 

Potasyum zengini olan üzüm, antioksidanlar açısından da zengin olması durumuyla kan basıncını dengelerken kalp sağlığını koruma altına almaktadır.

Kemik sağlığını da desteklemeye yardımcı olan kuru üzümün her sabah 7 tane tüketilmesi yeterli gelecektir. 

Kronik sağlık problemi olan kişilerin doktor kontrolünde tüketmesi çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

KURU ÜZÜMÜN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

1 porsiyonu (30 gr) 91 kaloridir. 1 çorba kaşığı (10 gr) kuru üzüm 30 kaloridir. Kuru üzümün 100 gramı 66.77 gram karbonhidrat, 3 gram protein, 1.28 gram yağ, 3.42 gram lif içermektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin