5 bin yıllık şifa kaynağı olan dereotunu sofranızdan sakın eksik etmeyin! Çünkü...

Dereotu içerdiği güçlü özellikler sayesinde MÖ 3000 yılından bu yana günümüze kadar uzanan bir şifacıdır. Pek çok kişini dereotunu sevmese de bu güçlü faydalarından sonra kimse sofrasından eksik etmeyecek! İşte dereotunun mucizevi faydaları

5 bin yıllık şifa kaynağı olan dereotunu sofranızdan sakın eksik etmeyin! Çünkü...

Dereotunun şifalı bir bitki olarak bilinen en eski kayıt, 5000 yıl önce Mısır'da bulundu. O dönemde dereotuna "yatıştırıcı bir ilaç" deniyordu.

MÖ 3000 civarında Babillerin dereotunu bahçelerinde yetiştirdikleri biliniyor. Dereotu yüzyıllardır hem gıda hem de tıbbi amaçlarla kullanılan bitkilerden biridir.

Dereotu çoğunlukla salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılır. Aynı zamanda yemeklere lezzet veren dereotunu poğaça, börek ve tuzlu kek gibi hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.

Hem lezzetli oluşu hem de sağlığa şifacı oluşu nedeniyle dereotunu sofranızdan sakın eksik etmeyin! İşte dereotunun mucizevi faydaları...

SİNDİRİMİ DESTEKLER

Güçlü bir iştah açıcı olmasının yanı sıra, dereotu yaprakları mükemmel sindirim özelliklerini karakterize eder.

Taze dereotu dallarının gaz giderici özelliği, beslenme kanalında gaz oluşumunu azaltarak şişkinliği ve karın şişliğini azaltır.

Bitkideki lif bolluğu, atıkların vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur ve böylece kabızlığa karşı güçlü bir çare olur.

Ek olarak, bitkinin antiasit özelliği midede aşırı asit oluşumunu önleyerek hazımsızlık, ülser ve gastriti tedavi eder ve besinlerin vücutta daha iyi emilmesini sağlar.

ENFEKSİYONU ÖNLER

Bu bitkide bulunan antioksidanlar ve C vitamini, eski çağlardan beri mikroplarla savaşmak ve vücudu çeşitli enfeksiyonlara karşı korumak için kullanılmıştır.

Güçlü anti-mikrobiyal özelliği sayesinde dereotu yaprakları vücuttan bakteri veya mikropların uzaklaştırılmasında kullanıldığı gibi yaraların tedavisinde ve iyileştirilmesinde de kullanılmaktadır.

Aynı zamanda öksürük ve soğuk algınlığının tedavisinde, genel halsizlik ve yorgunluğun azaltılmasında ve vücudun genel canlılığının iyileştirilmesinde de son derece faydalıdır.

5 bin yıllık şifa kaynağı olan dereotunu sofranızdan sakın eksik etmeyin! Çünkü...

SOLUNUM SORUNLARINA ŞİFACI

Güçlü anti-inflamatuar, anti-biyotik ve anti-astım özellikleriyle dolu olan dereotu, her türlü solunum sıkıntısı için tek elden geleneksel bir çözüm sunar.

Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, öksürük ve grip semptomlarının tedavisinde hayati öneme sahiptir. Akciğerler, göğüs ve burun boşluklarındaki balgam parçacıklarını aktif olarak inceltip gevşetir ve nefes almayı kolaylaştırır.

Ayrıca verimsiz öksürük, astım ve diğer bronşiyal rahatsızlıkların daha hızlı giderilmesinde de oldukça faydalıdır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Antioksidanlar ve biyoaktif bileşenler sayesinde dereotu, bağışıklık sistemini iyileştirmek, mikroplarla savaşmak ve vücudu çeşitli enfeksiyonlara karşı korur ve güçlendirir.

KEMİK SAĞLIĞINI GÜÇLENDİRİR

Kemikler, kaslara ve organlara şekil, yapı ve destek sağladığı için insan vücudunun hayati bir parçasını oluşturur.

Kalsiyum, demir, D vitamini ve lif içeriği sayesinde dereotu yaprakları uygun kemik hücresi büyümesini ve yenilenmesini sağlar ve bu da vücudun olumlu yapısal gelişiminin sağlanmasına yardımcı olur.

Dereotunu günlük diyete eklemek kalsiyum emilimini artırır, kemik kaybını azaltır ve böylece kemik erimesi gibi kronik durumları önler .

AĞRIYI VE İLTİHABI GİDERİR

Dereotu, artrit ve eklem ağrısı durumunda ağrı ve iltihaplanmaya karşı kapsamlı bir çare sağlar. Ayrıca ağrılı kas spazmlarını, ağrıyan kasları, artritik durumları tedavi etmek için de kullanılır.

DİYABETİ DÜZENLER

Dereotu yapraklarındaki biyoaktif madde, vücuttaki kan şekeri seviyelerinin hafifletilmesinde önemli bir rol oynayan güçlü anti-diyabetik özellikleri gösterir. Dereotu, ani şeker artışlarını önler ve dengeli bir diyabetik ölçüm sağlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin