2 bin 500 yıllık şifa kaynağı bulundu: Yalnızca koklamak bile şifa depoluyor. Faydalarını duyan soluğu aktarda alacak

Doğanın bizlere sunduğu şifalı bitkiler, sağlığımız üzerinde büyük bir öneme sahiptir. Kendine has aroması ve kokusu olan aynı zamanda Osmanlı döneminde de sıklıkla kullanılan mor reyhan da bunlardan biridir. Mor reyhanın faydalarını duyduktan sonra sofranızdan eksik etmeyeceksiniz...

2 bin 500 yıllık şifa kaynağı bulundu: Yalnızca koklamak bile şifa depoluyor. Faydalarını duyan soluğu aktarda alacak

Doğanın sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve çeşitli rahatsızlıklara şifa olmak için bizlere sunduğu pek çok bitki vardır.

Bu mucizevi bitkiler yetişerek sofralarımıza gelir ve bizim hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sağlıklı olmamızı destekler.

Doğanın mucizelerinden biri olan mor reyhan da bunlardan biridir. Baklagiller familyasına ait olan mor reyhan, Osmanlı döneminin de vazgeçilmez bitkilerinden biriydi.

İşte mor reyhanın mucizevi faydaları...

MOR REYHAN FAYDALARI

Mor reyhan, tatlı bir fesleğen türüdür. Mor reyhan genellikle salatalarda veya çeşitli yemeklerde sıklıkla kullanılır.

2500 yıl boyunca Akdeniz'de yetişen mor reyhan, sağlığımız için en güçlü şifa kaynaklarından biridir. Uzunca yıldır da geleneksel tıp da kullanılmıştır.

2 bin 500 yıllık şifa kaynağı bulundu: Yalnızca koklamak bile şifa depoluyor. Faydalarını duyan soluğu aktarda alacak

Kendine has aroması ve kokusu olan mor reyhanın faydaları saymakla bitmiyor ve her derde deva oluyor.

Mor reyhanın en bilinen faydası şüphesiz, anti-bakteriyel özelliklere sahip olmasıdır. Hem anti-bakteriyel hem de antiviral oluşu ile ağrı kesici ve iltihap kurutucu etki gösterir.

Bu özelliği ile pek çok insan ameliyattan sonra yaralarını iyileştirmek için bile mor reyhanı kullanarak iyileşme sürecini kısaltıyor.

Mor reyhan aynı zamanda kan şekerini düşürür ve kolesterolün düşürülmesinde önemli bir rol oynar. Böylece hem şeker hastalığına şifa olur hem de kalp sağlığını korur ve güçlendirir.

Mor reyhanın bir diğer faydası da iltihabı ve eklem ağrılarını hafiflettiğidir. Mide üzerinde önemli faydalar sunan mor reyhan aynı zamanda mide asidinin azalmasında etkilidir.

Bu özelliği nedeniyle de adeta mide koruyucu görevi üstlenir. Mor reyhan ayrıca bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir.

Bu nedenle hastalıklara karşı vücudumuzun direncini artırır. Bu mucizevi bitki aynı zamanda baş ağrısına ve öksürüğe de şifa olur.

MOR REYHAN NASIL TÜKETİLİR?

Mor reyhanı şerbet ve çay formunda tüketebilirsiniz. Aynı zamanda kurutulmuş halini de salatalarda, cacıklarda ve et yemeklerinde kullanabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin