Milyonlarca kişiyi etkileyecek. 12 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek. Denizli, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü'nden çok önemli bir uyarı geldi. Bu akşam başlayacak ve pazar gününe kadar devam edecek. Denizli'de yaşayan vatandaşlar aman dikkat. Öte yandan benzer uyarı İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale için de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca kişiyi etkileyecek. 12 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek. Denizli, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale

Denizli ve çevresinde fırtınayla birlikte etkili olması beklenen toz taşınımına karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre; Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illeri bölgesinde bu akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

Yaşanabilecek toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Denizli ve çevresinde görülebilecek toz taşınımının 12 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

AYNI UYARI BİR ÇOK İL İÇİN YAPILDI

Aydın’da bugün akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji verilerine göre, “Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemizin (İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Çanakkale) bu akşam saatlerinden itibaren (09.05.2024 Perşembe) Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü etkili olması beklenen toz taşınımının 11.05.2024 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından aralarında Manisa'nın da bulunduğu 5 il için toz taşınımı uyarısında bulundu.

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgede bulunan İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale illerimiz bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü etkili olması beklenen toz taşınımının 11.05.2024 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin