1 damlası horlamayı kökten bitiriyor: Horlamayı önleyen doğal çözüm bulundu. Horlamamak için ne yapılmalı?

Horlama, kişinin uyku kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir rahatsızlıktır. Bu doğal yöntem sayesinde geceleri asla horlamayacaksınız. İşte horlamayı önleyen etkili yöntem ve uygulanışı

1 damlası horlamayı kökten bitiriyor: Horlamayı önleyen doğal çözüm bulundu. Horlamamak için ne yapılmalı?

Horlama, uyku sırasında burun ve boğazdaki yumuşak dokuların titreşimi sonucu oluşan sesli solunum rahatsızlığıdır.

Bu titreşim genellikle havayolu tıkanıklığına veya daralmasına bağlı olarak meydana gelir. Horlama, birçok faktörden kaynaklanır.

Bunlar arasında; genetik yatkınlık, yaşlanma, uyku pozisyonu, kilo fazlalığı, burun tıkanıklığı, büyük bademcikler veya geniz eti, alerjiler ve uyku apnesi gibi uyku bozuklukları bulunur.

Horlama genellikle zararsız olsa da bazen uyku kalitesini ve ortak uyku ortaklarının dinlenmesini olumsuz etkiler.

Horlamayı tedavi edebilecek birtakım çözümler olsa da en etkilisi, doğal yöntemlerdir. Peki, horlama doğal yoldan nasıl önlenir?

İşte horlamayı kökten bitiren o yöntem...

HORLAMAYA DOĞAL ÇÖZÜM

Horlamaya etkili olabilecek doğal çözümlerin en başında şüphesiz, adaçayı gelir. Adaçayı, anti-inflamatuar ve rahatlatıcı özelliklere sahip bir bitkidir.

Boğaz ve burun bölgesindeki tıkanıklığı azaltan adaçayı, solunumu kolaylaştırır ve bu sayede horlamayı azaltır.

Adaçayı, boğazı ve solunum yollarını rahatlatarak horlamayı azaltır. Öte yandan adaçayı, boğaz ve burun dokularının şişmesini azaltır.

Böylece tıkanıklığı gidererek daha rahat bir nefes almayı sağlar. Bu, horlamayı önlemeye ve uyku sırasında daha sessiz bir uyku geçirmeye yardımcıdır.

Adaçayı aynı zamanda rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Stresi azaltır, kasları gevşetir ve uyku kalitesini artırır.

Tüm bunlar da horlamayı azaltmaya yardımcı olur. Çünkü stres ve gerginlik horlamayı tetikleyen iki unsurdur.

1 damlası horlamayı kökten bitiriyor: Horlamayı önleyen doğal çözüm bulundu. Horlamamak için ne yapılmalı?

NASIL UYGULANIR?

Adaçayı genellikle burun damlası formunda kullanılarak veya soluyarak horlamaya karşı etkilidir. Birkaç damla adaçayı yağı, bir bardak sıcak suya eklenerek buharını soluyun.

Bu, burun tıkanıklığını hafifletir ve solunumu kolaylaştırır. Ayrıca adaçayı, kaya tuzu ve karbonat ile bir doğal kür hazırlayabilirsiniz.

1 su bardağı kaynar suyun içine 4 yaprak adaçayı atın ve bir süre demleyin. ardından 1 çay kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı günde 2 defa olacak şekilde burun damlası olacak şekilde kullanarak horlamayı önleyebilirsiniz. Ayrıca, adaçayı yağı ile yapılan gargara da horlamayı önler.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin