1 bardak içen 10 yıl öksürmüyor: Bu çay tam bir şifa deposu. Sindirimi düzenliyor, yaşlanmayı geciktiriyor

Adeta şifa deposu olan o çayın sırrı bulundu. Her gün 1 bardak içende sindirim sistemi problemlerinden kurtuluyor aynı zamanda öksürük namına bir şey kalmıyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen o çay...

Google Haberlere Abone ol
1 bardak içen 10 yıl öksürmüyor: Bu çay tam bir şifa deposu. Sindirimi düzenliyor, yaşlanmayı geciktiriyor

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için bilinçli tüketim içerisinde olmanın önemi bir hayli yüksektir. Bilhassa aromatik çay tüketiminin insan sağlığına son derece faydalı olduğu bilinirken, bu bitki çaylarını bilinçli şekilde tüketmek önemlidir.

İçerisinde bulunan şifalı vitaminler sayesinde son derece faydalı olduğu bilinen adaçayının insan sağlığına olan etkileri ise gün yüzüne çıktı.

Her gün 1 fincan içmenin faydalarına inanamayacaksınız. İşte faydaları saymakla bitmeyen adaçayının mucizevi faydaları...

ADAÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Adaçayı sindirim problemlerinin büyük ölçüde önüne geçmektedir. Sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bilhassa gaz, şişkinlik problemlerini yok etmektedir.

Antioksidan açısından son derece güçlü olan adaçayı, gençleşme noktasında son derece başarılıdır. Hücre hasarının önüne geçen adaçayı, yaşlanmayı geciktirir.

Adaçayının düzenli olarak tüketilmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesiyle birlikte hastalıklara karşı çok daha dirençli olmanıza yardımcı olmaktadır. Var olan öksürük probleminin de kısa sürede geçmesini sağlamaktadır.

Sinir sisteminin düzene girmesine yardımcı olan adaçayı, stres faktörünün azalmasına katkı sağlarken anksiyete problemini hafifletebilmektedir.

Adaçayının içerisinde bulunan bileşenler konsantrasyonu arttırırken, zihin performansının güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Cildi gençleştirme noktasında başarılı olan adaçayı, ciltteki kızarıklık ve tahrişleri azaltabilir. Antiseptik özellikleri nedeniyle sivilce ve akne gibi sorunları hafifletebilir.

Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan adaçayı, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır.

 

ADAÇAYININ BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

1 Porsiyon (Orta) Taze Adaçayı 2,70 kaloridir. Taze Adaçayı içeriğinde 0,34 Karbonhidrat(g), 0,09 Protein(g), 0,10 yağ(g), 0,15 lif(g), 0,10 Sodyum(mg), 8,65 potasyum(mg), 13,30 Kalsiyum(mg), 4,75 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,23 ve Demir barındırır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin