Toyota geleneksel içten yanmalı motora devam edecek. Otomotiv şirketi, elektrikli araçlara geçişin tek çözüm olmadığı görüşünde

Toyota, elektrikli araçlara tam geçişin tek çözüm olmadığını savunarak, hidrojen teknolojisi ve geleneksel içten yanmalı motor (ICE) araç üretimine devam etmenin gerekliliğine inanıyor. Şirket, kasım ayında 2025 yılı elektrikli araç üretim tahminini artırmış olmasına rağmen, 2030 yılına kadar katı hal elektrikli araçlardan daha fazla hidrojen aracı üretmeyi planladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Toyota geleneksel içten yanmalı motora devam edecek. Otomotiv şirketi, elektrikli araçlara geçişin tek çözüm olmadığı görüşünde

Toyota, elektrikli araçlara (EV) tam geçişin tek çözüm olmadığını savunmaya devam ediyor. Hidrojen teknolojisini ve geleneksel içten yanmalı motor (ICE) araç üretimini de sürdürmenin gerekli olduğuna inanıyor. 

Şirketin üst düzey yöneticileri yakın zamanda yeni bir projeye yeşil ışık yaktı ve bu proje, karbon nötralite hedefine giden yolda hibrit ve ICE motorların hala önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Aslında Toyota, kasım ayında 2025 yılı elektrikli araç üretim tahminini artırsa da 2030 yılına kadar katı hal elektrikli araçlardan daha fazla hidrojen araç üretmeyi planladığını açıkladı.

Toyota CEO’su Akio Toyoda, geçtiğimiz Cuma günü Automotive News’e verdiği röportajda, şirketinin 2024 yılında yüksek performanslı içten yanmalı motorlar (ICE) geliştirmeyi yeniden teşvik etmek için bir proje başlatacağını duyurdu. Bunun yanı sıra, Tokyo Auto Salon konferansında yaptığı konuşmada, “Karbon nötrlüğüne ulaşmak için motorların hala pratik bir seçenek olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle motor teknolojisini geliştirmeye devam etmeliyiz,” dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler toyota
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin