Derbiye penaltılar damga vurdu! Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yıldızları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile yıktı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftası nefes kesen bir derbiye sahne oldu. Fenerbahçe, Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçta Beşiktaş'ı Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski'nin attığı gollerle 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Derbiye penaltılar damga vurdu! Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yıldızları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile yıktı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasındaki derbi mücadelesinde iki ezeli rakip Beşiktaş ve Fenerbahçe, Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Dört golün çıktığı nefes kesen derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı Edin Dzeko, Dusan Tadic(P) ve Sebastian Szymanski'nin golleriyle 3-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın tek golünü penaltıdan Oxlade-Chamberlain kaydetti.

Fenerbahçe aldığı derbi galibiyetinin ardından Galatasaray'ı geride bırakarak yeniden liderliğe yükseldi. Üç maç sonra kaybeden Beşiktaş ise 26 puanda kaldı. Fenerbahçe önümüzdeki hafta Konyaspor'u taraftarı önünde ağırlayacak. Beşiktaş ise Rizespor deplasmanına konuk olacak.

DERBİDE ÜÇ PENALTI KARARI

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine penaltılar adeta damga vurdu. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan Fenerbahçe'ye iki, Beşiktaş'a ise bir penaltı düdüğü çaldı. Maçta kullanılan üç penaltının ikisi gole çevrilirken, Tadic'in 90+1. dakikada attığı penaltıda Mert Günok gole izin vermedi.

Derbiye penaltılar damga vurdu! Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yıldızları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile yıktı

QUARESMA VE ATIBA'YA PLAKET

Beşiktaş, derbi maçtan önce eski oyuncuları Ricardo Quaresma ile Atiba Hutchinson'ı onurlandırdı. Siyah-beyazlı kulüpte başkan Hasan Arat ve son seçimde başkanlık yarışını kaybeden Serdal Adalı, Quaresma ile Hutchinson'a plaket takdim etti. Taraftarlar, iki efsane oyuncuları için tezahüratlarda bulundu.

DJIKU FORMASINA KAVUŞTU

Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, derbiyle uzun süre sonra formasına kavuştu. Son olarak 26 Ekim tarihinde Ludogorets deplasmanında forma giyen 29 yaşındaki oyuncu, yaşadığı sakatlık nedeniyle 2 Avrupa ve 5 lig olmak üzere 7 maçta takımını yalnız bırakmak zorunda kalmıştı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde ilk düdük sesi geldi ve dev maç başladı.

5' İlk tehlikeyi Beşiktaş yarattı. Rebic'in ortasında ceza sahasına iyi hareketlenen Gedson'un kafa vuruşu üstten auta gitti.

8' Fenerbahçe, Dzeko ile gole yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada uzak direği düşünen Dzeko'nun kafa vuruşu direğin bir karış yanından auta gitti.

10' Derbide gol perdesini Dzeko açtı. Tadic'in pasında tek vuruşla topu ağlara yollayan Dzeko takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Derbiye penaltılar damga vurdu! Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yıldızları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile yıktı - Resim : 2

24' Derbiye denge geldi. Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda fileleri havalandıran Oxlade-Chamberlain skoru 1-1'e getirdi.

Derbiye penaltılar damga vurdu! Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yıldızları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile yıktı - Resim : 3

28' Szymanski'nin savunma arkasına attığı pasta Dzeko ceza sahasına girmeden vuruşunu yaptı ancak golcü isim çerçeveyi bulamadı.

37' Direkten döndü! Ferdi'nin sol kanattan yaptığı ortaya İrfan Can Kahveci çok şık bir dokunuş yaptı. İrfan'ın vuruşunda top üst direkte patladı.

45' Derbide ilk yarı Oxlade-Chamberlain ve Dzeko'nun karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

47' Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Fred'in vuruşu direğin bir karış yanından auta gitti.

63' Fenerbahçe derbide yeniden öne geçti. VAR incelemesinin ardından kazanılan penaltıda Tadic skoru 2-1'e getiren golü kaydetti.

Derbiye penaltılar damga vurdu! Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yıldızları Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski ile yıktı - Resim : 4

70' Fenerbahçe üçüncü gole Djiku ile yaklaştı. İrfan Can Kahveci'nin kullandığı kornerde Djiku'nun kafa vuruşu direğin hemen yanında auta gitti.

75' Beşiktaş'ta Tayfur Bingöl'ün gördüğü kırmızı kart VAR'da inceledikten sonra sarı karta döndü.

90+1' Mert Günok penaltıyı çıkardı! Tadic'in kullandığı penaltıda Mert Günok kalesini gole kapamayı başardı.

90+6' Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. İsmail'in pasında ceza yayından şahane bir vuruş çıkartan Szymanski skoru 3-1'e getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin