Borussia Dortmund 10 sene sonra Bayern Münih deplasmanında bir ilki başardı

Bundesliga'nın 27. haftasında Borussia Dortmund, Bayern Münih deplasmanından Karim Adeyemi ve Julian Ryerson'un attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Borussia Dortmund 10 sene sonra Bayern Münih deplasmanında bir ilki başardı

"Der Klassiker" (Klasik) olarak adlandırılan karşılaşmada Bayern Münih, Allianz Arena'da Borussia Dortmund'u konuk etti.

Borussia Dortmund, 10. dakikada Karim Adeyemi ve 83. dakikada Julian Ryerson'un attığı gollerle 2-0'lık galibiyete ulaştı. Konuk takımda milli futbolcu Salih Özcan, 68. dakikada oyuna dahil oldu.

Üst üste 4. galibiyetini alan Borussia Dortmund, 53 puanla 4. sırada yer aldı. Dört hafta sonra kaybeden ve 60 puanda kalan lig ikincisi Bayern Münih'in lider Bayer Leverkusen ile arasındaki fark 13'e çıktı.

2013-2014'TEN SONRA BİR İLK

Borussia Dortmund, Bayern Münih'i tam 10 sene sonra deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Dortmund, Bayern'i en son 2013-2014 sezonunda Edin Terzic önderliğinde mağlup etmişti.

TUCHEL'DEN, LEVERKUSEN'E TEBRİK

Borussia Dortmund karşısında alınan yenilginin ardından Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel liderlik koltuğunda bulunan Bayer Leverkusen'i tebrik etti. Thomas Tuchel, ''Şampiyonluk yarışı bitti. Bayer Leverkusen'i tebrik ediyorum'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin