KRT, yeni döneminde Kuş Uçuşu'na geçti

Kasım ayında iş insanı Fırat Bozfırat tarafından satın alınan KRT TV, yeni yayın politikasını hayatına geçirdi. Fakat kanalın yeni yayın politikası, Netflix'te yayınlanan Kuş Uçuşu dizisini anımsattı.

Google Haberlere Abone ol
KRT, yeni döneminde Kuş Uçuşu'na geçti

KRT TV, Kasım ayında iş insanı Fırat Bozfırat tarafından satın alındıktan sonra kanalın genel müdürlüğü koltuğuna da gazeteci Serdar Akinan geçti.

Akinan, kanalın sosyal medyasında yayınladığı videoda, "Formatı yıkıyoruz, ana haber bültenini kaldırıyoruz. Yerine sizin bülteninizi koyuyoruz. Sokağın nabzını, sosyal medyanın gündemini ana haber saatinde ekrana taşıyoruz" diyerek ana haberi kaldırdıklarını açıkladı. Eskiden ana haber saati olan 19.00'a ise "Takipçi" adıyla yeni bir program koyuldu. Programda sosyal medyanın gündemi, ekranlara taşındı.

 KUŞ UÇUŞU'NDA NE OLDU?

Fakat bu yenilik akıllara Netflix'te yayınlanan başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol'un paylaştığı "Kuş Uçuşu" dizisini anımsattı.

Dizinin ikinci sezonunda ana haber bültenini sunan Aslı, bültenin reytinleri düşünce ani bir kararla formatı sosyal medyanın nabzını tutacağı bir formata çevirdiğini açıklıyor. Seyircilerine şu değişikliği şu sözlerle anlatıyor: "Şimdi size bürokratik zırvalardan bahsetmek yerine sizlerin ne düşündüğüne bakacağız. Artık gerçek gündemden bahsedeceğiz. Eski moda haber programları bugün itibarıyla bitiyor. Artık biz bizeyiz."

BENZERLİK DİKKAT ÇEKTİ

Kuş Uçuşu dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta yayına girdi. KRT TV de yeni yayınına 25 Aralık'ta başladı. KRT'nin yeni ekranıyla dizi arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin