KRT TV'nin yeni sahibi MedyaTava'ya konuştu. Fırat Bozfırat, Mustafa Sarıgül iddiasına tepki gösterdi ve KRT'nin yeni yayın politikasını açıkladı

KRT TV'yi satın alan iş insanı Fırat Bozfırat, Medyatava'ya konuştu ve "Kanalın yeni sahibi Mustafa Sarıgül" iddialarına tepki gösterdi. Çıkan söylentilere üzüldüklerini belirten Fırat Bozfırat, "Sayın Sarıgül, KRT TV’nin ne gerçek sahibidir, ne de satış sürecinin herhangi bir aşamasında yer almıştır" dedi ve kanalın yeni yayın dönemindeki politikasını açıkladı.

Medyatava Özel KRT TV'nin yeni sahibi MedyaTava'ya konuştu. Fırat Bozfırat, Mustafa Sarıgül iddiasına tepki gösterdi ve KRT'nin yeni yayın politikasını açıkladı

Haber kanalları arasında önemli bir yere sahip olan KRT televizyonunun satışı medya dünyasına bomba gibi düştü.

KRT TV sahipliği el değiştirdi.

Fırat Bozfırat ile KRT yönetimi arasındaki yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Güneşim medya, KRT Televizyonu'nu iş insanı Fırat Bozfırat'a sattı.

Kanalın satılmasıyla birlikte Fırat Bozfırat ismi de tartışılmaya başlandı.

Medyada çıkan haberlerde kanalın sahibinin aslında siyasetçi Mustafa Sarıgül olduğu iddia edildi.

Kanalın satışıyla ilgili MedyaTava Haber Koordinatörü Murat Aydın'a konuşan KRT TV Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Bozfırat, bu iddiayı yalanladı ve "KRT TV’nin ne gerçek sahibidir, ne de satış sürecinin herhangi bir aşamasında yer almıştır" dedi.

Uzunca bir süredir KRT TV'nin satışıyla ilgili Güneşim Medya ile görüşmelerin yürütüldüğünü ve bunun bu hafta olumlu sonuçlandığını belirten Bozfırat, yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte 13 kasım 2023 tarihinde kanalın devir işlemlerinin yapıldığını söyledi.

Bu dönemde medyada KRT'nin satışıyla ilgili çıkan haberlere tepki gösteren Fırat Bozfırat, gerçeklikle ilgisi olmayan haberlerin olduğunu kaydederek, "Kanalın gerçek sahibi Mustafa Sarıgül"dür söylentilerine çok sert çıktı.

"MUSTAFA SARIGÜL KRT'NİN SAHİBİ DEĞİL"

Bozfırat, "Ancak bu süreçte özellikle bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerçekle ilgisi olmayan bazı tezviratların yayılması tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır. Sayın Mustafa Sarıgül, halihazırda CHP’nin Erzincan Milletvekili olup, saygın bir siyasetçidir. Ancak KRT TV’nin ne gerçek sahibidir, ne de satış sürecinin herhangi bir aşamasında yer almıştır. Sayın Sarıgül de TBMM’de Türk milletini temsil eden 600 milletvekilimizden biridir. Kanalımızda herhangi bir habere konu olan milletvekillerine ne kadar söz hakkı tanınıyorsa Sayın Sarıgül’e de günü, saati geldiğinde aynı hakkın kullanılması dışında herhangi ayrıcalık tanınmayacaktır. Keza Sarıgül ailesinden herhangi bir ismin de KRT TV ile uzaktan ya da yakından herhangi bir bağı, bağlantısı söz konusu değildir" dedi.

İŞTE KRT TV'NİN YENİ YAYIN POLİTİKASI 

"KRT TV bugüne kadar gazetecilik ve yayıncılık ilkelerine bağlı kalmaya özen göstermiştir. Aynı çizgisini bundan sonra da hassasiyetle devam ettirecektir" diyen Fırat Bozfırat, kanalın yeni yayın politikasıyla ilgili de konuştu ve "Yeni dönemde de tarafı olduğu tek şey kamu yararı olacaktır, özgür ve demokratik bir Türkiye olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin, her kesimin, her rengin sesi olmak, hak ve hukukuna sahip çıkmak en büyük önceliği olacaktır. Bunu en iyi şekilde yerine getirebilmek için de KRT TV kısa sürede yeniden yapılandırılacak, hem teknik, hem editöryal olarak çok daha güçlü şekilde yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin