Nuri Alço rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yeşilçam oyuncusunun durumunun iyi olduğu belirtildi

Yeşilçam'ın efsanevi figürlerinden Nuri Alço, sağlık sorunları nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Deneyimli oyuncunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Nuri Alço rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yeşilçam oyuncusunun durumunun iyi olduğu belirtildi

Ünlü oyuncu Nuri Alço, bugün saat 15.00 sıralarında evinde rahatsızlandı. Yakınları tarafından Eskişehir’deki özel bir hastaneye götürülen Alço, ilk muayenesinin ardından tedbir amacıyla yoğun bakım ünitesine alındı. Hastane yönetimi, Nuri Alço’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Alço’nun bilincinin açık ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen açıklamada, "Sanatçı Nuri Alço Eskişehir Hastanemize, bulantı ve halsizlik şikayetleri ile başvurmuş olup, gerekli muayeneleri ve ön tetkikleri yapılmıştır. Hastamız kan sulandırıcı (antikoagülan) aldığından ileri tetkik ve tedavi amaçlı yoğun bakım servisine yatırılmıştır. Kendisinin genel durumu iyi, bilinci açıktır" denildi.

NURİ ALÇO KİMDİR?

Nuri Alço'nun baba tarafı Pomak kökenlidir ve Bulgaristan'dan göç etmiştir. Dedesi ünlü Kırkpınar pehlivanı Kel Aliço'dur.

Askerlik sonrasında voleybol kariyerine odaklanan Nuri Alço, Altay Spor Kulübü'nde ve Ordu Milli Takımı'nda profesyonel olarak mücadele etti. Daha sonra kısa bir süre bankacılık ve ilaç sektöründe çalıştıktan sonra mankenlik yapmaya başladı. 1974 yılında sinemaya adım atan Alço, Türker İnanoğlu'nun tavsiyesiyle "Yakışıklı Kötü Adam" rollerine geçiş yaptı ve genellikle tecavüzcü ve kötü adam karakterlerini canlandırdı. 80'li yıllarda Ahu Tuğba gibi dönemin erotik simgeleriyle filmlerde yer aldı.

Ayrıca "Benzemez Kimse Sana" adlı programın ikinci sezonunda yarıştı ve günümüzde de sinemacılık kariyerine devam etmektedir.

Kaynak: DHA
Etiketler nuri alço hastane
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin