Zonguldak'ta batan gemide can kaybı ikiye yükseldi

Karadeniz Ereğli'de batan gemide bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtınada batan 'Kafkametler' isimli Türk gemisindeki kayıp 10 mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta batan gemide can kaybı ikiye yükseldi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan fırtına sonucu batan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisinde cansız bedeni bulunan mürettebatın yapılan kimlik tespiti sonucu usta gemici 72 yaşındaki İsmail Kaptan olduğu belirlendi.

Ereğli ilçesinde 19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle içerisinde 12 mürettebatı ile birlikte batan yük gemisinde bir gün sonra gemi aşçısı Metin Uslu’nun cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulunmuştu. Yeri belirlendikten sonra aramaların 42 dalgıç tarafından sürdürüldüğü çalışmaların beşinci gününde kara ve su altı görüntüleme cihazı ile yapılan tespit sonucu bir mürettebatın daha cansız bedenine ulaşılarak çıkarılmıştı.

USTA GEMİCİ İSMAİL KAPTAN 

Cansız bedeni çıkarılarak Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılan mürettebatın yapılan kimlik tespiti sonucu 72 yaşındaki usta gemici İsmail Kaptan olduğu tespit edildi.

Diğer yandan kayıp 10 mürettebatında bulunması için çalışmalar devam ederken, bölgeye Sonar sistemiyle donatılan savaş gemileri ile SAT komandoları da sevk edildi.

AFAD Başkanlığı ise sosyal medyadan çalışmaların 5. gününde 372 personel, 2 uçak, 2 helikopter, 18 bot, 3 drone, 2 Rov (Su altı robotu) 3 YTS Sonar'ın aktif olarak görev aldığını ifade etti.

NE OLMUŞTU? 

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım'da Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıktığı sırada askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan birinin cansız bedenine 20 Kasım'da ulaşılmıştı.

Öte yandan fırtına nedeniyle ikiye bölünen ve karaya oturan Kamerun bandıralı yük gemisinin de yakıtının denize yayılmaması için ekipler, bariyer kurarak önlem aldı.

Kuru yük gemisi, 19 Kasım'da bölgede etkili olan fırtınada ikiye bölünmüş, kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarpmış ve kıyıdaki amfi tiyatroya zarar vermişti. Gemideki yabancı uyruklu 13 personel, ekiplerce tahliye edilerek Ereğli Öğretmenevi'ne yerleştirilmişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin