Zirvede yine Türkiye! Konutta fiyat artışında Türkiye listenin ilk sırasında

Knight Frank, 2023 yılının ilk çeyreğiyle ilgili rakamları açıkladı. Raporda yer alan 56 piyasa içerisinde en yüksek fiyat artışı 12 aylık yükselişi yüzde 132.8 olarak kayıtlara geçerek Türkiye'de görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Zirvede yine Türkiye! Konutta fiyat artışında Türkiye listenin ilk sırasında

Geçtiğimiz her gün konut piyasasında yeni düzenlemeler, tedbirler devreye giriyor. Konutta fiyat artışı önüne geçilmez bir hal almaya başlıyor. 

FİYAT ARTIŞI EN ÇOK TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılının ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Küresel konut fiyatlarının 2015'ten bu yana en düşük yükselişini yaşadığı yılın ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu.

Türkiye'de konut fiyatlarının 12 aylık yükselişi yüzde 132.8 olarak kayıtlara geçerken, ilk çeyrekteki artışı yüzde 22.2 oldu. 56 konut piyasasının değerlendirildiği raporda Türkiye'nin ardından en yüksek yıllık artış yüzde 18.8 ile Kuzey Makedonya'da gerçekleşti.

"FİYATLAR DAHA DA ARTACAK"

Raporda yer alan 56 piyasa içerisinde en yüksek fiyat artışı Türkiye'de gerçekleşti. Türkiye'de konut fiyatlarının 12 aylık yükselişi yüzde 132.8 olarak kayıtlara geçerken, ilk çeyrekteki artışı yüzde 22.2 oldu. Raporda Türkiye'deki artışın büyük ölçüde yüksek enflasyondan kaynaklandığı belirtildi.

Para politikasında ortodoks yaklaşıma geçilmesinin enflasyonist baskıda hızlı bir düşüşe yol açmasının beklenmediği, 2023'ün ilk çeyreğindeki yüzde 22'lik artışın konut fiyatlarının daha da artacağına işaret ettiği kaydedildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin