Zeynel Emre kimdir. Zeynel Emre kaç yaşında. Zeynel Emre nereli? CHP MYK listesinde Hukuk Ve Seçim İşlerinden sorumlu üye oldu

Zeynel Emre CHP MYK listesinde Hukuk Ve Seçim İşlerinden sorumlu üye oldu. Peki Zeynel Emre kimdir? Zeynel Emre kaç yaşında? Zeynel Emre nereli?

Google Haberlere Abone ol
Zeynel Emre kimdir. Zeynel Emre kaç yaşında. Zeynel Emre nereli? CHP MYK listesinde Hukuk Ve Seçim İşlerinden sorumlu üye oldu

Zeynel Emre 1981 Manisa doğumludur.

42 yaşındaki Zeynel Emre lisans eğitimini  İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aldı.

Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet ve Liderlik Okulu” Sertifika Programı’nı tamamladı.

CHP MYK ÜYESİ ZEYNEL EMRE KİMDİR? 

Gençlik yıllarından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan Zeynel Emre, partide Mahalle Delegeliği, İl Delegeliği, Bakırköy İlçe Örgütü Avukatlığı gibi çeşitli kademelerde görev aldı. 

Halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı da yapan Emre, 2012 -2015 döneminde İstanbul İl Sekreterliği görevine seçildi. 

Yaklaşık iki sene Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsilen İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’nda bulundu.

2015'te yapılan ön seçim sonrasında CHP'den milletvekili adayı oldu. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili oldu. 

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri ve 2018 Türkiye genel seçimleri'nde yeniden aday gösterildi ve CHP İstanbul Milletvekili oldu.

TBMM Grup Yönetim Üyeliği yapan Emre, 2016'da Meclis bünyesinde kurulan 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu üyeliğini yaptı. Halen TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve komisyonun CHP grup sözcüsüdür.

Zeynel Emre evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Etiketler CHP kimdir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin