Yüz binlerce öğretmen adayı için en kritik gün. MEB üzerinden tercih yapan öğretmenlerin atamaları bugün yapılıyor: 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları kaçta açıklanacak?

Atanamayan yüz binlerce öğretmen adayı için bugün en kritik gün. Son 20 yılın tek seferde en çok sayıda öğretmen ataması yapılacak. 2-6 Mayıs tarihleri arasında MEB üzerinden atama tercihleri yapan öğretmen adayları görev yerlerini bugün öğrenecek. Öncelik deprem bölgesinde olacak. Peki 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
Yüz binlerce öğretmen adayı için en kritik gün. MEB üzerinden tercih yapan öğretmenlerin atamaları bugün yapılıyor: 45 bin öğretmen atama tercih sonuçları kaçta açıklanacak?

Yüz binlerce atanamayan öğretmenin bugün gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacak. 

Son 20 yılda tek seferde yapılan en yüksek öğretmen atamasının sonuçları bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde 2-6 Mayıs tarihinde atama tercihlerini yapan yüz binlerce öğtermen adayı bugün yeni görev yerlerini öğrenecek.

2023 yılı 45 bin öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta tamamlandı. Atamaların tamamlanmasıyla birlikte gözler MEB tarafından açıklanacak olan öğretmen atana tercih sonuçlarına çevrildi. Buna göre; 45 bin öğretmen atama sonuçları bugün duyurulacak. Atama sonuçlarıyla ilgili henüz bir saat bilgisi paylaşılmadı.

NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAKLAR?

Atama tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, atanan öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren okullarında görevlerine başlayacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleşecek.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecek. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

TEK SEFERDE EN YÜKSEK ATAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu defa son 20 yılda tek seferdeki en yüksek atamayı Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etti. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle atamayı gerçekleştireceğiz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin