“Yurt”a Marakeş’ten En İyi Erkek Oyuncu Ödülü geldi

Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği, yapımcılığını Tanay Abbasoğlu’nun üstlendiği “Yurt”, önceki gece sona eren Marakeş Film Festivali’nden ödülle döndü. Amerikalı oyuncu ve yapımcı Jessica Chastain’in başkanlığındaki jüri, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü “Yurt”taki performansıyla Doğa Karakaş’a verdi. Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı’nın oynadığı filmin  Türkiye takvimi gelecek aylarda belli olacak.

Google Haberlere Abone ol
“Yurt”a Marakeş’ten En İyi Erkek Oyuncu Ödülü geldi

Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo seçilen “Yurt”, Ekim ayında Fransa’da düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nden de En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nü kazanmıştı. Bir TN Yapım filmi olan “Yurt”, lise hazırlıkta okuyan ve dini yurtta kalan on dört yaşındaki Ahmet’in hikâyesini konu alıyor.

“Yurt”a Marakeş’ten En İyi Erkek Oyuncu Ödülü geldi

İtalya ve Fransa’dan ödüllü

Dünya prömiyerini 80. Venedik Film Festivali’nin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde yapan “Yurt”, burada İtalyan bağımsız film eleştirmenleri tarafından verilen Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo seçilmiş; Ekim ayında Fransa’da düzenlenen Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nden de En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nü kazanmıştı.

90’lar Türkiye’sinde büyüme

“Yurt”, dini yurtta kalan on dört yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’e odaklanıyor. Yakın zamanda dine yönelen babasının beklentilerini karşılamaya çalışan Ahmet’in okul ve yurt arasındaki sıkışmışlığını ve özgürlüğü için verdiği mücadeleyi konu alan film, 90’lı yılların sonu Türkiye’sinin siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen bir büyüme hikâyesi anlatıyor.

 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin