Yunanistan onlarca göçmeni Ege'de geri itti. 48 düzensiz göçmen kurtarıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında Yunanistan tarafından Türk kara sularına itilen 48 düzensiz göçmen, kurtarıldıktan sonra karaya çıkarıldı. Ayrıca, Çanakkale'de iki kamyonette taşınan 67 göçmen ve 3 Türk vatandaşı yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan onlarca göçmeni Ege'de geri itti. 48 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, Kuşadası açıklarında lastik botlar içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine bölgeye sahil güvenlik botları sevk edildi.

Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 48 düzensiz göçmeni kurtardı.​​​​​​​

Yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tavaklı İskelesi civarında yaptıkları operasyonda Ç.Y. yönetimindeki kamyonette Afganistan uyruklu 14'ü erkek, 8'i kadın, 24'ü çocuk olmak üzere 46 düzensiz göçmeni yakaladı.

Olayda kullanılan kamyonet yediemin otoparkına teslim edilirken işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi, sürücü Ç.Y. ise gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri aynı mevkide yaptıkları bir başka operasyonda kamyonette Afganistan uyruklu 11'i erkek, 10'u kadın, 27'si çocuk 48 düzensiz göçmeni daha yakaladı.

El konulan kamyonet ile 2 bot motoru, 1 bot, 50 litre akaryakıt yediemin otoparkına teslim edildi.

Yakalanan 48 düzensiz göçmenin idari işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edileceği belirtildi.

Kaynak: A.A
Etiketler Yunanistan Ege göçmen
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin