Yufka böreği olduğuna kimse inanmayacak: Sadece 3 yufkayla 5 dakikada hazır oluyor. Çıtır üçgen börek nasıl yapılır?

Sadece 3 yufkadan 5 dakika içerisinde börek hazırlamanız mümkün. İşte sosu sayesinde çıtır çıtır olan o börek ve gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yufka böreği olduğuna kimse inanmayacak: Sadece 3 yufkayla 5 dakikada hazır oluyor. Çıtır üçgen börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

3 adet yufka

Sosu için;

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı süt (125 ml)
Yarım çay bardağı su (60 ml)

İç harcı için;

1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam

Yapılışı;

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayarak başlayacağız. Böreğin iç harcı için uygun bir kabın içerisinde 1 adet yumurta, yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü alalım.

Tüm malzemeler güzelce karışana dek iyice karıştıralım. Akabinde tezgahın üzerine yufkayı serelim ve hazırladığımız sostan bolca sürelim. 

Fırça yardımıyla hazırladığımız sosu güzelce yufkanın üzerine yayalım. Ardından 2. kat yufkayı da aynı şekilde serelim ve üzerine sosumuzu güzelce ilave edelim.

Son kat yufka içinde aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra peynirli iç harcımızı tüm yufkanın üzerine gelecek şekilde serpiştirelim.

Yufkayı bu aşamadan sonra ilk olarak iki kernarından içe doğru katlayalım. Ardından orta bölüme kadar sıkı bir rulo formunda saralım.

Diğer tarafı da orta bölüme kadar rulo formunda sardıktan sonra ruloların birleştiği bölgeyi uzunlamasına gelecek şekilde keselim.

Ruloları üçgen formunda keserek fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. Üzeri için uygun bir kasenin içerisinde 1 adet yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.

Böreklerin üzerine güzelce sürelim. Susam serpme işlemini gerçekleştirdikten sonra önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda böreklerimizi 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin