Yufka böreği olduğuna asla inanmayacaksınız: Az malzemeyle çok lezzet yakalamak için bu tarifi mutlaka deneyin. Çıtır çıtır yufka böreği nasıl yapılır?

Çıtır çıtır aynı zamanda pratik börek tarifi arayanlara son derece uygun bir tarif geldi. Lezzetiyle büyülen bu böreğin herkes müptelası olacak...

Google Haberlere Abone ol
Yufka böreği olduğuna asla inanmayacaksınız: Az malzemeyle çok lezzet yakalamak için bu tarifi mutlaka deneyin. Çıtır çıtır yufka böreği nasıl yapılır?

Malzemeler;

3-4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

350 gr peynir
Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 1 su bardağı sıvı yağını alalım. Ardından içerisine  3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edelim. Güzelce çırpalım.

Böreğin iç harcı için 350 gram beyaz peynirle ince doğranmış çeyrek demet maydanozu güzelce karıştıralım. akabinde tezgahın üzerine 1 adet yufkayı açalım.

Yufkanın yarısına hazırladığımız sostan dökelim. Yufkanın diğer kısmını soslu kısmın üzerine katlayalım.

Üzerine tekrar sos sürelim. İki katlı yufkayı 6 üçgen parça olacak şekilde keselim. Yufka parçalarının geniş kısmına hazırladığımız iç harçtan koyalım.

Kenarlarından içe doğru katlayalım ve böreğimizi sıkıca sarma işlemine başlayalım. Aynı işlemleri diğer tüm börekler için gerçekleştirelim. 

Böreklerimizi uygun bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürelim.

Ardından böreklerin üzerine susam veya çörek otu serpelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında böreklerimizi yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. 

Ardından fırından çıkarıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Etiketler börek tarif lezzet yufka
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin