Yufka böreği olduğuna asla inanamayacaksınız: İftar ve sahurda pratik bir şekilde yapabileceğiniz müthiş bir lezzet. Ispanaklı börek sossuz börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik börek tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarife bayılacaksınız. Yufka böreği olduğuna asla inanamayacaksınız. İşte ıspanaklı böreğin tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Yufka böreği olduğuna asla inanamayacaksınız: İftar ve sahurda pratik bir şekilde yapabileceğiniz müthiş bir lezzet. Ispanaklı börek sossuz börek nasıl yapılır?

Malzemeler

5 adet yufka

İç harcı için;

700 gr ıspanak
4 dal yeşil soğan
1 su bardağı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak soğanları ince ince doğramaya başlayalım. Akabinde bol suyla birlikte yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları minik minik doğrayalım.

Derin bir kabın içerisine aldığınız ıspanakların üzerine doğradığınız soğanları ilave edelim. Ardından içerisine 1 su bardağı lor peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı pul biberi ilave edelim.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra iç harcımız hazır hale geliyor. 1 adet yufkayı tezgahın üzerine alalım. 

Yufkanın kenarlarını fırın tepsisine sığacak şekilde keselim ve kesteğimiz kısımları iç kısma doğru katlayalım.

Akabinde hazırladığımız iç harcını yufkaların içerisine serpelim. İç harcını sardıktan sonra rulo formunda sarmaya başlayalım.

Tepsiyi doldurana dek tüm yufkalara bu işlemi gerçekleştirelim. Sardığımız börekleri fırın tepsinin içerisine yerleştirelim.

Üzerine sürme için kasenin içerisinde 1 adet yumurta sarısıyla 1 tatlı kaşığı yoğurdu çırpalım. Bir fırça yardımıyla sosu böreklerin üzerine sürelim.

Susam ve çörek otu serpiştirelim. Ardından uygun boyutlarda böreklerinizi dilimleyelim. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 40 dakika boyunca böreklerimizi pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin