Yoğun kar yağışı ve tipi yolu kapattı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Kar şiddetini artırdı

Mart ayında bazı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Türkiye genelinde ise soğuk hava ve yağışlar vardı. Bayburt-Erzurum kara yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanmıştı. Çalışmalar sonucu yol trafiğe açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yoğun kar yağışı ve tipi yolu kapattı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Kar şiddetini artırdı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Bayburt-Erzurum kara yolu trafiğe açıldı. İki kent arasındaki kara yolunun Kop Dağı Geçidi mevkisinde kar ve tipi etkili oldu. Karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi yolu kapattı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Kar şiddetini artırdı

Tunceli Valiliği de, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Muti Köprüsü (Erzincan il sınırı) ile Pülümür ilçe merkezi arasında kalan yol, ikinci bir duyuruya kadar zincirsiz tırların geçişine kapatılmıştır." açıklamasını yapmıştı.

Bölgede güvenlik önlemi alan trafik ekipleri, araçların geçişine izin vermedi.. Bayburt'tan Aşkale ilçesine giderken yolda mahsur kalan Ömer Faruk Işık, araçlarının çekiciye yüklendiğini belirterek, "Bu saatlerde yoğun bir kar yağışı var. Aynı zamanda hava çok soğuk ve yol şartları da zor. Karayolları ekipleri ve diğer vatandaşların desteğiyle buradan kurtulmaya çalışıyoruz" dedi.

Yoğun kar yağışı ve tipi yolu kapattı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Kar şiddetini artırdı - Resim : 3
Kapanan Bayburt-Erzurum kara yolu, ekiplerin yoğun çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da, kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin etkilediği Malatya'da, dünden bu yana sağanak ve yüksek kesimlerde kar etkisini gösteriyor.

Kar yağışı nedeniyle Akçadağ ve Darende'nin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanırken kent merkezinde de sağanak devam ediyor.

Yağmur nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluşurken ulaşımda aksamalar yaşandı.

Doğanşehir ilçesinde ise etkisini sürdüren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Vahap Küçük Meydanı'ndaki kanalda su seviyesi yükseldi.

Su birikintileri nedeniyle bazı sürücüler de zor anlar yaşadı.

Öte yandan, gün boyunca etkili olan sağanak sonrası Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri 70'i su baskını olmak üzere 85 olaya müdahale etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin