Mart ayında kara kış geri döndü. Kar birden bastırdı. Kar yağışı nedeniyle yollar kapandı

Mart ayında soğuk hava, yağmur ve kar yağışı geri döndü. Kış aylarında görülmeyen kar yağışı ve soğuk hava Mart ayında yaşandı. Tunceli'de birden bastıran kar yağışı yolları kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Mart ayında kara kış geri döndü. Kar birden bastırdı. Kar yağışı nedeniyle yollar kapandı

Tunceli Valiliği, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Muti Köprüsü (Erzincan il sınırı) ile Pülümür ilçe merkezi arasında kalan yol, ikinci bir duyuruya kadar zincirsiz tırların geçişine kapatılmıştır." açıklamasını yaptı.

İşte Tunceli'den kar yağışı görüntüsü:

Yağışlı ve soğuk hava günlerdir Türkiye genelinde etkili oluyor. Başta deprem bölgesi olmak üzere bir çok bölgede aşırı yağışlar sonucu seller meydana geldi. Soğuk havanın önümüzdeki günlerde etkisini kaybetmesi mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yayımladığı 7 günlük (20-26 Mart) hava tahmin raporuna göre hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde artacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, Salı gününden itibaren batı kesimlerde yer yer normaller üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın da Batı bölgelerde etkisini kaybetmesi beklenirken Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yer yer etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin