Yine penaltılar yine Hırvatistan! Son 16 turunda Japonya'yı penaltılarla eleyen Hırvatistan çeyrek finalde de Brezilya'ya aynı tarifeyi uyguladı!

2022 Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Hırvatistan, Brezilya'yı penaltılar sonucunda 4-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Yine penaltılar yine Hırvatistan! Son 16 turunda Japonya'yı penaltılarla eleyen Hırvatistan çeyrek finalde de Brezilya'ya aynı tarifeyi uyguladı!

2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı Hırvatistan ve Brezilya arasında oynanan maçla başladı.

Normal süresi 0-0, uzatma süresi ise 1-1 berabere biten maçta yarı finale yükselen tarafı penaltılar belirledi. Penaltılar sonucunda Hırvatistan, Brezilya'yı 4-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran taraf oldu ve büyük bir sürprize imza attı.

Hırvatistan'da Vlasic, Majer, Modric ve Orsic penaltı vuruşunu gole çevirdi. Brezilya'da ise Casemiro ve Pedro penaltıdan faydalanırken; Rodrygo ve Marquinhos penaltıyı gole çeviremeyen isimler oldu.

Hırvatistan yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

NEYMAR TARİHE GEÇTİ

Neymar milli takım kariyerinde 77 gole ulaştı ve Pele'ye ait olan Brezilya Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Zorlu Hırvatistan-Brezilya mücadelesinde ilk düdük sesi geldi.

5' İlk şut Brezilya'dan! Vinicius ceza sahası sol çaprazından şansını denedi, Livakovic gole izin vermedi.

20' Brezilya yine etkili geldi. Vinicius bireysel çabasıyla ceza sahasına girdi. Richarlison ile duvar pasında kaleyi yoklayan Vinicius'un şutu Hırvatistan savunmasına takıldı.

30' Hızlı gelişen Hırvatistan atağında Perisic'in ceza sahasına girmeden yaptığı vuruş çerçeveyi bulmadı.

42' Brezilya'nın kazandığı frikikte Neymar'ın vuruşu baraja çarpmasına rağmen Livakovic hata yapmadı.

45' İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

46' İkinci yarı başladı.

55' Brezilya gole çok yaklaştı. Richarlison'un pasında ceza sahası içi sol çaprazında Neymar'ın vuruşunu Livakovic ayaklarıyla kurtardı.

Yine penaltılar yine Hırvatistan! Son 16 turunda Japonya'yı penaltılarla eleyen Hırvatistan çeyrek finalde de Brezilya'ya aynı tarifeyi uyguladı!

66' Livakovic yine geçit vermedi! Paqueta'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu Livakovic müthiş bir refleksle kornere çelmeyi başardı.

80' Paqueta'nın ceza sahası içinde yaptığı vuruşta Livakovic iki hamlede kontrolü sağladı.

90' Mücadelenin normal süresi golsüz sona erdi ve uzatmalara gidildi.

91' İlk uzatma devresi başladı.

103' Petkovic rakiplerinden mükemmel sıyrılıp pasını Brozovic'e aktardı. Brozovic'in vuruşu farklı şekilde auta gitti.

105+1' Seri paslaşmaların ardından ceza sahası içinde topla buluşan Neymar, Livakovic'ten sıyrılıp topu fileleri göndererek Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi.

105' Uzatmalarda ilk devre bitti.

106' Uzatmalarda ikinci devre başladı.

117' Hırvatistan eşitliği yakaladı! Çok organize çıkılan atakta Orsic'in çevirdiği ortaya gelişine vuran Petkovic topu ağlara göndererek skora denge getirdi.

120' Uzatmalarda da eşitlik bozulmadı ve mücadele seri penaltı atışlarına gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin