Yeni Şafak yazarı 'diktatör' dedi, sosyal medyadan tepki yağdı!

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Cumhuriyet'in ilanın ardından diktatörlüğe geçildiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarı 'diktatör' dedi, sosyal medyadan tepki yağdı!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal KaplanCumhuriyet'in 91. yıldönümünde "Hangi Cumhuriyeti kutlamak?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.



Kaplan yazısında, Atatürk'ün Cumhuriyet'i 'yemek yerken' kurduğunu iddia etti ve "Meclisteki vekillerin çoğunluğu mecliste bile yokken, kanun maddesi kabul edilir ve cumhuriyet bir gece vakti 'ilan edilmiş' olur. Kendisi de Cumhuriyetin ilanının ardından hem devlet hem de parti başkanı olur. Üç mebus hariç İkinci Meclis'e girecek vekillerin hepsini bizzat belirler ve böyle böyle tek parti rejimi diktatörlüğüne giden taşlar döşenmiş olur" dedi.



Hilal Kaplan'ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.



Hilal Kaplan'ın yazısını okumak için tıklayın...



Tepkilerden bazıları şu şekilde:





Tolga Ayeri ‏@tolgayeri: Salih Memecan, Fatih Tezcan, Hilal Kaplan gibiler cumhuriyet nedeniyle düşüncelerini açıklıyorlar ya en çok ona yanıyorum



sertmuhalif ‏@sustuysanyaz: yuzyıllarca süren saltanata tapan sıkmabaş hilal kaplan gücünü kanundan ve halkın ona bağlılığından alan Atatürke diktatör demiş. babandır o



Murat Onur ‏@muratonurdemir: "Hilal Kaplan: Cumhuriyet vekiller yokken ilan edildi" Mensubu oldugun parti kanunları nasıl yapıyor bir araştır sayın" akil insan"



Osman Elbek ‏@osmanelbek: Günümüzün tek partisini ve tek adamını göremeyen @hilal_kaplan ve benzerlerinin, geçmişin tek parti ve tek adamını eleştirme hakları yoktur.



Şükrü Sarp ‏@cikitis: @hilal_kaplan çoook komik ya sen Atatürk e diktatör derken aynı gün senin gazete Twitter daAtatürk e SAYGI larını sunuyor 



Bûka baranê ‏@soresa_rojava: @hilal_kaplan ne yani sen böyle yazdın diye dün askerlerin 2 IŞİD'liyi sınırdan Kobani'ye uğurladığı görüntüleri unutalım mı yani ???


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin