Yemen açıklarında kaçırılan gemi 15 saat sonra bulundu, mürettebat kurtarıldı

Dün akşam saatlerinde Yemen açıklarında kaçırılan İsrailli iş insanı Eyal Ofer'e ait olan Central Park gemisi 15 saat sonra bulundu. Gemide Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel ile beraber görev yapan toplam 22 mürettebat kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yemen açıklarında kaçırılan gemi 15 saat sonra  bulundu, mürettebat kurtarıldı

Yemen açıklarında İsrail bağlantılı bir tanker, kimliği açıklanmayan korsanlar tarafından kaçırıldı. 2 Türk denizcinin de görev yaptığı gemi, 15 saatin ardından kurtarıldı.

İsrailli iş insanı Eyal Ofer'e ait olan 'Central Park' adlı tanker, Yemen'in Aden şehri açıklarında kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından kaçırıldı.

 

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi de geminin alıkonulduğunu teyit ederken tankeri işleten Zodiac Maritime şirketinden yapılan açıklamada saldırı, 'şüpheli bir korsanlık olayı' olarak nitelendirildi.

Gemide çok uluslu 22 mürettebat bulunduğu ve geminin 'fosforik asit yükü' taşıdığı ifade edildi.

TÜRK DENİZCİLER DE GÖREV YAPIYORDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in görev yaptığı kimyasal tankerden haber alınamadığını açıkladı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan açıklamada, "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığı'nca takip edilmektedir" denildi.

15 SAAT SONRA KURTARILDI

İletişimi kesilen ve kaçırıldığı ortaya çıkan tanker ve personel, 15 saatin ardından kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

GEMİYİ KAÇIRANLAR YAKALANDI

aBD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Aden Körfezi'nde ticari bir gemiyi ele geçirme girişiminde bulunan silahlı 5 kişinin yakalandığını duyurdu.

CENTCOM, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "M/V Central Park" isimli ticari geminin dün Aden Körfezi'ndeki korsanlıkla mücadelede görevli güçlerinden yardım istediği belirtildi.

ABD Donanmasına bağlı "USS Mason (DDG 87)" adlı destroyerin Central Park'ın yardım çağrısına yanıt verdiği ve geminin serbest bırakılmasını istediği aktarılan açıklamada, bunun üzerine gemiye çıkmış silahlı 5 kişinin küçük bir tekneyle kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

Söz konusu silahlı kişilerin USS Mason destroyeri tarafından yakalandığı anlatılan açıklamada, Central Park gemisi ve mürettebatının güvende olduğuna işaret edildi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin