Yazın vazgeçilmez tatlısı olacak: Pamuk gibi yumuşacık enfes lezzet. Limon soslu kek tarifi. Ferahlatan limon soslu yaz keki nasıl yapılır?

Yaz tatlıların en ferahlatıcı tarifi olan limon soslu yaz keki, yumuşacık dokusuyla pratik tarifler arasında yer alıyor. Limon aromasının doyasıya hissedildiği bu tarif yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte limon soslu yaz keki tarifi ve malzemeleri

Google Haberlere Abone ol
Yazın vazgeçilmez tatlısı olacak: Pamuk gibi yumuşacık enfes lezzet. Limon soslu kek tarifi. Ferahlatan limon soslu yaz keki nasıl yapılır?

Kek her yaştan insanın severek yediği atıştırmalıklardan biridir. Bir bardak sütle ne de güzel gider. Portakallısı, havuçlusu, kakaolusu, üzümlüsü ve hatta limonlusu… Binbir farklı şekilde yapılan her kekte ayrı tat vardır. Kimisi soslu kimisi pudra şekerlidir. Ama bir keki yenilir kılan en temel şey kesinlikle sünger gibi yumuşacık olmasıdır.

Pamuk gibi yumuşacık bir keki kim sevmez? Limon aromasıyla buluşan yumuşacık kekler tadını zirveye taşır. İster çayın yanında olsun isterse arada bir kaçamak olsun bu tarif yaz sofralarının baş tacı olacak. Yumuş yumuş dokusu, mis gibi limon kokusuyla adeta yiyenleri mest edecek. Üzerine gezdirilen limon sosuyla da tadına doyum olmayacak. Peki, limon soslu yaz keki nasıl yapılır? İşte limon soslu yaz keki tarifi ve malzemeleri:

LİMON SOSLU YAZ KEKİ MALZEMELERİ

2 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

10 yemek kaşığı un

1 tane limonun suyu

1 tane limonun kabuğu

1 paket vanilin

2 paket kabartma tozu

1 tane limonun suyu (sosu için)

5 yemek kaşığı pudra şekeri

Yazın vazgeçilmez tatlısı olacak: Pamuk gibi yumuşacık enfes lezzet. Limon soslu kek tarifi. Ferahlatan limon soslu yaz keki nasıl yapılır?

LİMON SOSLU YAZ KEKİ PÜF NOKTALARI

Kekin tüm malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır. Şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Un ekledikten sonra mikserle değil çırpıcıyla veya spatulayla karıştırın. Ayrıca süt, kekin pamuk gibi yumuşak olmasını sağlar. Kek kalıbını yağlayın ve unlayın.

LİMON SOSLU YAZ KEKİ TARİFİ

Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Köpük köpük bir kıvam elde edin. Ardından üzerine sıvı malzemeleri ilave edin ve çırpma işlemine devam edin. 1 tane limonun kabuğunun rendeledikten sonra suyunu sıkın. Limon suyunu ve kabuğunu da hamur harcına ekleyin. Ardından un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yavaşça harcın içine ekleyin. Mikserle değil spatula veya çırpıcıyla karıştırın.

Ardından kullanacağınız kek kalıbını iyice yağlayın. Üzerine bir çimdik un serpin. İçerisinde kek harcını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Kontrollü pişirmeyi unutmayın. Kek sosu için pudra şekeri ve limon suyunu mikserle güzelce çırpın. Pişmiş kekin üzerine limonlu sosu dökebilirsiniz.

Yumuş yumuş ve ferahlatıcı, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin