Yayın yasağına itirazlar sürüyor. AYM'ye bir başvuru da gazetecilerden!

Gazeteci Banu Güven ile Adnan Keskin Meclis yolsuzluk soruşturma komisyonuna getirilen yayın yasağının kaldırılması için AYM'ye başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yasağına itirazlar sürüyor. AYM'ye bir başvuru da gazetecilerden!

Dört eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet fezlekelerinin görüşüldüğü Meclis yolsuzluk soruşturma komisyonuna, TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı’nın talebiyle Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı getirilmesi kararı verilmişti.



Yayın yasağı kararının ardından CHP ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok kesimden itirazlar yapıldı. CHP, yayın yasağının kaldırılması için 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulunmuş, ancak bu talebi reddedilmişti. Talebin reddedilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.



AYM'ye bir başvuru da gazetecilerden geldi. Yayın yasağının kaldırılması için başvuruda bulunan Taraf Gazetesi muhabiri Adnan Keskin ile İMC televizyonu haber spikeri Banu Güven, haber alma-verme, yayma haklarının ihlal edildiğini ileri sürdü. Başvuruda, yayın yasağına 24 saat içinde tedbir kararı alınması da istendi.



Gazeteci Banu Güven, AYM'ye yapılan itirazın başvuru belgesini Twitter'da paylaştı.



İşte, o belgenin detayları:



Yayın yasağına itirazlar sürüyor. AYM'ye bir başvuru da gazetecilerden!



Başvuru metnini okumak için tıklayın...



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin