Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'den istifa etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olması üzerine oy vermeyeceğini dile getiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu partisinden istifa etti.

Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Millet İttifakı’na eleştiriler getirmesinin ardından bugün de istifa kararı aldı. Ağıralioğlu, yarın saat 14.00'te istifası ile ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek.

Ağıralioğlu'nun yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceği ve vedalaşacağı duyurulmuştu.

HaberTürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun kendisine attığı mesajı aktararak şu ifadeleri paylaşmıştı: "Yavuz Ağıralioğlu Sayın Meral Akşener ile telefonda görüşüp randevu aldığını, vedalaşmak ve helalleşmek için görüşmeye gideceğini, akabinde istifa edeceğini paylaştı."

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'den istifa etti

ZORLU'DAN SERT YANIT: GÖRÜŞME OLMAYACAK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa kararına ilişkin yanıt geldi. Zorlu, "İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

tv100 programcısı Candaş Tolga Işık da twitter hesabından, Meral Akşener'in Yavuz Ağıralioğlu'na yarın verdiği randevuyu iptal ettiğini duyurdu.

 

NE OLMUŞTU?

Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından Meclis'te sert açıklamalar yapmıştı.

"Kurduğumuz masada bizi pusu kuruldu" diyen Ağıralioğlu, "Terörün olduğu yerde kalmayız. 50+1 için her yol mübah değil" açıklamasında bulunmuş, "Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına, mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum" demişti.

Ağıralioğlu, 6’lı Masa’da İYİ Parti’ye pusu kurulduğunu söylemiş ve  terörün gölgesinin düştüğü yerde cumhurbaşkanlığı makamının pay edilmesini doğru bulmuyorum ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin