'Yarısı Bizden' kampanyasına kaç başvuru yapıldı? Bakan Kurum son sayıları açıkladı: 10 bin 165

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum Sancaktepe’de toplu açılış töreninde konuştu. Kurum, “Yarısı Bizden kampanyasına bugün başvurular başladı. Bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina." ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Yarısı Bizden' kampanyasına kaç başvuru yapıldı? Bakan Kurum son sayıları açıkladı:  10 bin 165

Sacaktepe’de 5 bininci arsa tapu teslimi, millet bahçesi ilk fidan dikimi ve bir dizi toplu açılış Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşti.

Toplu açılış töreninde konuşan Bakan Kurum, “Her ne kadar projelerimizle, açılışlarımızla yüzümüz tebessüm etse de kalbimiz buruk. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 şehrimizde yıkıma sebep olan depremin acısını 85 milyon hep birlikte hissettik. Allah’a şükürler olsun, daima milletini düşünen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; 120 bin konut rakamına ulaştık.  Yine Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta da ilk konutları birkaç gün önce teslim ettik." diye konuştu. 

'İSTANBUL’DA TEK BİR RİSKLİ YAPI BIRAKMAYACAĞIZ'

Kentsel dönüşüme büyük bir önem verdiklerini ifade eden Bakan Kurum, “ Hedefimizi açıkladık; İstanbul’daki riskli 1 buçuk milyon yapı stoğunu yenileyeceğiz. Bunun için 500 bini Anadolu’da olacak. 500 bini Avrupa yakasında yer alacak. Kalan 500 bin konutu da yerinde dönüştürüp, İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Yarısı bizden kampanyasına bugün başvurular başladı. Az önce arkadaşlarımdan rakamları aldım, bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm demek. Yani 200 bin kardeşimiz ilk saatler itibariyle projeye başvurmuş ve ‘devletim gelsin TOKİ ile benim inşaatımı yapsın, evimi dönüştürsün’ diyor. Bu bizim için ne güzel bir mutluluktur. Gideceğiz onların rızası çerçevesinde görüşmeler yapacağız, maliyetin yarısını biz karşılayacağız. Bu süreçte vatandaşımıza 5 bin 250 lira kira, 10 bin 500 lira taşınma yardımı veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

5 BİN AİLEYE TAPULARI TESLİM EDİLDİ 

Bakan Kurum, “ Gençlerimizin vakit geçireceği Stüdyo Z ile Hanımeli Kafe ve Belediye Konukevimiz de ilçemize bugünden itibaren hizmet verecek. Hacı Müslim Külliyesi, 15 Temmuz Şehitler Camii ve Alattinoğlu Kur’an Kursu’muzu da bugün Sancaktepe halkıyla buluşturuyoruz. Tabi Sancaktepe’miz İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri. Buradaki vatandaşlarımızın mülkiyetle ilgili sorunları vardı. Hamdolsun; belediyemizle, Tapu ve Milli Emlak Genel Müdürlüklerimizle birlikte bir çalışma yürüttük. 5 bin ailemize tapularını teslim ediyoruz. Ben açılışını yaptığımız her bir projenin, ilk fidanlarını toprakla buluşturduğumuz millet bahçemizin ve tapularını teslim ettiğimiz evlerimiz; güzel Sancaktepe için, hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin