Yarısı Bizden Kampanyasına kimler başvuru yapabilir. TOKİ Kentsel Dönüşüm başvuru şartları neler. Yarısı Bizden kampanyası başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte madde madde yarısı bizden kampanyası detayları

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasının başvuruları 26 Nisan itibarıyla başladı. Depreme dayanıksız binaların kalmamasının hedeflendiği kampanyada evini yenilemek isteyenlerin toplam maliyetinin yarısını devlet ödüyor. Bu kapsamda ortaya çıkan soruların tümüne içeriğimizde yer verdik. Yarısı Bizden Kampanyasına kimler başvuru yapabilir? TOKİ Kentsel Dönüşüm başvuru şartları neler? Yarısı Bizden kampanyası başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
Yarısı Bizden Kampanyasına kimler başvuru yapabilir. TOKİ Kentsel Dönüşüm başvuru şartları neler. Yarısı Bizden kampanyası başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte madde madde yarısı bizden kampanyası detayları

Yarısı Bizden kampanyası ile riskli yapıdaki binalar depreme dayanıklı hale getirilecek. TOKİ'nin yapacağı evler en geç 2 yılda sahiplerine teslim edilecek. Riskli yapılar tespit edildikten sonra bina boşaltılacak ve inşa süreci başlayacak. Bu süreçte 5.250 TL kira, 10.500 TL taşınma yardımı ödenecek.

Peki Yarısı Bizden Kampanyasına kimler başvuru yapabilir? TOKİ Kentsel Dönüşüm başvuru şartları neler? Yarısı Bizden kampanyası başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte madde madde yarısı bizden kampanyası detayları.

Yarısı Bizden kampanyasına başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Kampanya ilk önce İstanbul'da başlayacak ardından 7 bölgeye yayılacak. 26 Nisan'da açılan başvurular 28 Mayıs'ta sona erecek. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yarısı Bizden kampanyasına bir binada tapusu olan her mülkiyet sahibi başvurabilir. Birden fazla parselde, birden fazla dairesi olan, hisseli tapusu olan kişiler de başvuru yapabilir. Başvuruda gelir şartı aranmayacak. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru üreci internet üzerinden takip edilecek. İlerlemeler kısa mesaj ve mail yoluyla bildirilecek.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI DETAYLARI NELER?

  • Yarısı Bizden kampanyası başvurusunda ücret ödenmeyecek.
  • Fazla başvuru olursa dönüştürülecek yapılar kura ile belirlenecek.
  • Kura sonucunda seçilemeyen başvurular, bir sonraki etap için öncelikli olacak şekilde sıralandırılacak.
  • 2/3 çoğunluğu sağlayan kat malikleri ile ilçelerde kurulacak irtibat ofislerinde ilgili sözleşmeler yapılacak ve dönüşüm süreci başlatılacaktır.
  • Hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile alınan karara katılmayan maliklerin arsa payları; arsa payı değeri üzerinden anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılır.
  • Konutlar TOKİ tarafından yapılacak.
  • Yapımdan önce zemin etüdü yapılacak.
  • Daha önce riskli olduğu gerekçesiyle yıkılan binalar kampanyaya dahildir.
  • İnşa edilecek yapının kat adetleri parselin yürürlükteki imar planı şartlarını aşmamak şartıyla anlaşma sağlayan maliklerin kararına göre belirlenecek.
  • Başvuruyu sadece malikler yapabilir.
  • Parselin yürürlükteki imar planı şartları dikkate alınarak anlaşma sağlayan ev sahiplerinin kararına göre belirlenecek.

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yapı yıkıldıktan sonra malikin başvurusuna müteakip 5.250 lira kira, 10.500 taşınma yardımı yapılacak.

Gayrimenkul sahibinin kentsel dönüşüm kira yardımı alması için gerekli evraklar şunlardır:

Başvurunun yapılacağı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınacak başvuru formu

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösterir tapu senedinin aslı ve fotokopisi

Nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı

IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi (T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel

Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü, banka hesabının kamu bankalarına ait vadesiz hesap olmasını ve mümkünse Ziraat Bankası ya da Halkbankası olması gerektiğini belirtmektedir.)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin