Yargı İBB'yi haklı bulmuştu. Ekipler harekete geçti. Hiranur Vakfı’nın binasının yıkımına başlandı

Hiranur Vakfı’nın binası imara aykırı bulunmuştu. Vakfa ait kaçak yapının yıkımına stanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Yargı İBB'yi haklı bulmuştu. Ekipler harekete geçti. Hiranur Vakfı’nın binasının yıkımına başlandı

Hiranur Vakfı’na bağlı Sancaktepe'deki vakıf binasının yıkımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından başlandı.

6 yaşında çocuğun istismarı iddiasıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın binası imara aykırı olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Aralık 2022’de mühürlenmişti.

Hiranur Vakfı’nın avukatı tarafından yürütmenin iptali davası açıldı.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesini haklı buldu.

Kararını açıklayan mahkeme, idari işlemin yürütülmesinin durdurulması için açıkça hukuka aykırılık ve işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması koşullarının bir arada bulunması gerektiğini belirterek yürütmenin durdurulmasını reddetti.

Sabah saatlerinde Sancaktepe Merve Mahallesi'nde bulunan Hiranur Vakfı binasına çok sayıda İBB zabıtası ve yıkım ekibi geldi.

Yıkım yapılacak alan konusunda anlaşmazlık

T24’e konuşan İBB yetkilisi, Hiranur Vakfı görevlilerin kurum içindeki kaçak binayı kendilerinin yıkacaklarını beyan ettiğini ancak işlemin gerçekleştirilmediğini söyledi.

İBB yetkilileri ile vakıf yöneticileri arasında önce yıkımın olacağı yerde ardından başka bir bölümde görüşme yapıldı. İBB yetkilileri yıkımın yapılacağı yeri ve imar planını vakıf yöneticilerine tebliğ ederken, yıkımın yapılacağı alan konusunda anlaşmazlık yaşandı.

İBB Zabıta Müdürü Nazan Başelli, vakıf tarafından içeri alınan yıkım aracının çıkarılmasını istedi. İki taraf daha sonra başka bir alanda görüşmeye geçti.

Hiranur Vakfı: Yıkım kararı hukuka aykırı

Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Müslüm Gezer, yaptığı açıklamada tutanağın da yıkım kararının da hukuka aykırı olduğunu savundu. Yıkımın sosyal medya baskısıyla yapıldığını iddia eden Gezer yıkım yetkisinin ilçe belediyesinde olduğunu ileri sürdü.

Mütevelli heyeti üyesi Selahattin Cebeci ise yıkımı belediye gelmeden kendilerinin başlattığımı söyledi. "Hizmet amacı belli. 3 gündür süreç devam ediyor. Biz yıkmak istedik, milli servet dedik" dedi.

Hiranur Vakfına ait Sancaktepe’de bulunan binanın yıkım işlemi yapılan görüşmenin ardından bugün itibariyle İBB yetkilileri tarafından başlandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin