Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir?

Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan Yargı, dün akşam yayınlanan 9. Bölümü ile sosyal medyayı salladı. Twitter'da oldukça konuşulan Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı, birçok kişiyi duygulandırdı. Kadir Şeker Twitter'da TT'ye girerken, izleyenler arasında Kadir Şeker olayını bilmeyenler ise arama motorları üzerinden “Kadir Şeker kimdir?” sorusunun cevabını aradı. Yargı dizisinde izleyiciye hatırlatılan Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir?

Yargı dizisi dün akşam yayınlanan yeni bölümünde geçtiğimiz sene bir kadını erkek şiddetinden kurtarmak için bir kişinin ölümüne neden olan Kadir Şeker'i izleyiciye hatırlattı. Yayınlanan 9. bölümü ile izleyiciyi etkilemeyi başaran dizinin ardından Kadir Şeker hakkındaki detaylar da merak edildi. Peki, Kadir Şeker olayı nedir?

YARGI DİZİSİNDE KADİR ŞEKER DETAYI

Dizide 2020 yılında darp edildiğini düşündüğü bir kadını kurtarmak isterken bir kişinin ölümüne neden olduğu için tutuklanan Kadir Şeker olayına gönderme yapıldı.

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir?

Dizide bir kadına yardım ederken başka bir kişinin ölümüne neden olan kişi, "İyilik yaptığım için 10 yıl yattım ben. Parkta dövülen bir kadını kurtarmaya çalıştım. Yardım çığlıklarına koştum. Adam, kadını bildiğin öldürüyordu. Sırf kadını kurtarmak için iyilik için yerden taş alıp vurdum. Öldürmek için vurmadım, kurtarmak için vurdum. 10 yıl yattım kimse benim için bir şey yapmadı" diyor.
 
TWITTER'DA GÜNDEM OLDU

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir? - Resim : 2

Dizideki Kadir Şeker sahnesi kısa sürede Twitter'da gündem oldu. Trend listesine giren dizi için "Kadir Şeker olayı özetlendi. Yargı, yargı dağıtıyor" yorumu yapıldı.


KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR?

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir? - Resim : 4

Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda yaşandı.
 
Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp, parka geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı.

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir? - Resim : 5 

Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker de olaya müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti.
 
Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.
 
3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı.

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir? - Resim : 6

Suçun “haksız tahrik” altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker’in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.
 
Cumhuriyet Savcılığı, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne “haksız tahrik” indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiğini bildirerek itirazda bulundu.
 
Kadir Şeker’in avukatları da karara itirazda bulunup, olayın meşru müdafaa olduğunu belirtti. Avukatlar tarafından Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunulan itiraz dilekçesinde, Kadir Şeker bir kadına yardım etmek isterken meydana gelen olayın, meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiği belirtildi.

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir? - Resim : 7

Mahkeme, meşru müdafaayı kabul etmeyecek olsa bile meşru müdafaa sınırlarının aşılması maddesi uygulanarak, Şeker'in beraatine ve tahliye edilmesine karar verilmesi talep edildi.
 
Özgür Duran’ın avukatları da karara itirazda bulundu. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nce hapis cezası onaylanıp, itirazlar reddedilerek, dosya Yargıtay’a gönderildi.
 
Kadir Şeker’in avukatları da olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiğini savunarak, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nin onayladığı hapis cezası kararının bozulması ve tahliye için Yargıtay’a başvuruda bulundu.
Cezayı fazla bulan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne kararın bozulmasını talep ettiği tebliğname gönderdi. Gözler şimdi 1. Ceza Dairesi'nin vereceği kararda.

KADİR ŞEKER KİMDİR?

Yargı dizisindeki Kadir Şeker detayı sosyal medyayı salladı: Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir? - Resim : 8

Kadir Şeker 20 yaşındaydı. Konya Selçuklu'da yaşayan Kadir Şeker, üniversite sınavına hazırlanıyordu. Yakın arkadaşlarının açıklamalarına göre Ankara'da bir üniversitede tıp fakültesinde okumak isteyen Şeker, Şubat ayından beri cezaevinde.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin