Yaklaşık 6 yıldır tutuklu. Osman Kavala, Václav Havel İnsan Hakları Ödülü’ne aday gösterildi

Ekim 2017'den bu yana cezaevinde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, Václav Havel İnsan Hakları Ödülü'ne aday gösterildi. Bu ödül, 2013 yılından itibaren Avrupa'da insan haklarını ve sivil toplumun gelişimini teşvik eden bireylere verilen bir ödüldür.

Google Haberlere Abone ol
Yaklaşık 6  yıldır tutuklu. Osman Kavala, Václav Havel İnsan Hakları Ödülü’ne aday gösterildi

Ekim 2017’den bu yana cezaevinde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, Václav Havel İnsan Hakları Ödülü’ne aday gösterildi.

2013'te verilmeye başlanan ödül, her yıl Avrupa'da insan hakları ve sivil toplumun gelişmesi için çalışan insanlara takdim ediliyor.

BBC'deki habere göre daraltılmış üç kişilik aday listesinde Kavala ile birlikte Ukraynalı insan hakları savunucusu Yevgeniy Zakharov ve Polonyalı insan ve kadın hakları aktivisti Justyna Wydrzynska da yer aldı.

Aday listesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox başkanlığında, bugün Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da toplanan insan hakları alanından bağımsız isimlerden oluşan komite tarafından belirlendi.

Komitenin adaylıklarla ilgili yayımladığı metinde Kavala’nın 1990'ların başından beri birçok sivil toplum kuruluşunu desteklediği, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili iddialar nedeniyle de tutuklandığı hatırlatıldı. Komite, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Kavala’nın derhal tahliye edilmesi yönündeki çağrısının karşılık bulmadığını da vurguladı.

Václav Havel İnsan Hakları Ödülü

Her yıl AKPM tarafından, Václav Havel Kütüphanesi ve Charta 77 Vakfı ile ortaklaşa verilen Václav Havel İnsan Hakları Ödülü’nün bu yılki sahibi, 9 Ekim'de Strasbourg'daki AKPM Oturumunun açılışında duyurulacak. Bu kapsamda bir kişiye 60 bin euroluk bir para ödülü de verilecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Osman Kavala Aday
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin