Tutuklu Osman Kavala'dan açıklama geldi

Gezi tutuklusu Osman Kavala, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğnamesine tepki gösterdi. Kavala, “Yargıtay Başsavcılığı’nın hazırlamış olduğu tebliğname daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu Osman Kavala'dan açıklama geldi

Kavala'nın açıklaması şöyle:

"Yargıtay Başsavcılığı’nın hazırlamış olduğu tebliğname daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir.

Savcılığa göre, suç işlendiğine dair delil yokluğunda dahi, mahkeme, kişinin suç işleme niyeti taşıdığına kanaat getirip mahkumiyet kararı verebilir. AİHM ilke ve kararlarına da tamamen aykırı olan, ceza hukukunda niyet okuma anlayışının, Yargıtay düzeyinde ifade bulması ülkemiz için tehlikeli bir gelişmedir.”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne gönderdiği tebliğnamede, Osman Kavala hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın de arasında bulunduğu altı sanığa verilen 18'er yıl hapis cezasının onanması, diğer sanık Mücella Yapıcı hakkındaki mahkumiyet hükmünün ise bozulması talep edilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin