WSJ'ye göre kabak Türkiye'nin başına patladı!

WSJ, yatırımcıların piyasalardan çıkışlarını 'kabak Türkiye'nin başına patladı' olarak yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
WSJ'ye göre kabak Türkiye'nin başına patladı!

ABD'nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, "Merkez Bankası'nın alışılmamış faiz hareketi yatırımcıların tedirginliğini artırırken TL dibe vuruyor" dedi ve TL'nin Ocak ayında yüzde 5 değer kaybettiğine işaret ediyor.



Gazete, "Yatırımcılar, Türk liderlerinin, siyasi istikrarsızlıktan, daha düşük büyümeden ve gerileyen yabancı yatırımlarından olumsuz etkilenen ülkenin ekonomisini düzeltmek için zorlanacağından korkuyorlar" görüşünü dile getiriyor.



"LİRAYI, SİYASİ İSTİKRAR VE EKONOMİYE İLİŞKİN KAYGILAR DÜŞÜRÜYOR"



ABD'li gazeteye göre, Türkiye'nin artan sorunları, yükselen piyasaların çoğu için zor günlerin sona ermediğini gösterdiği görüşlerini yansıtıyor. 



Liranın değerindeki son düşüşün Merkez Bankası'nın "yatırımcıları hayal kırıklığına uğratarak faiz oranlarını arttırmamasının ardından geldiğini" anlatan gazete, "Türk lirası, siyasi istikrara ve ülkenin ekonomisine ilişkin kaygılar nedeniyle düşüyor" diyor.



PİYASALARIN MERKEZ BANKASI TOPLANTISINDAN "BÜYÜK BEKLENTİLERİ VARDI"



"Piyasaların, birçok kişinin daha büyük şeffaflığa ve daha alışılmış politikalara yönelik yeni bir kaymayı ortaya koyacağını umdukları TC Merkez Bankası'nın Ocak toplantısı konusunda büyük beklentileri vardı" diye yazan gazete, yatırımcıların, Türkiye'nin "öngörülmeyen Merkez Bankası politikalarının ülkenin ekonomisine ilişkin kaygılarını artırdığını" söylediklerine de dikkat çekiyor.



"FAİZ ARTIRILIRSA KARAMSARLIK HIZLA DEĞİŞİR"



Bu çerçevede gazetenin Schroders'den şirketinin yöneticilerinden James Barrineau'nun "Açık ki Türkiye'de siyaset, piyasa hissiyatının idaresinin önüne geçecek" eleştirisini yansıttığı haberine göre, Barrineau, Merkez Bankası'nın kararının ardından elinde tuttuğu, Lira cinsinden Türk devlet tahvillerini azalttığını da anlattı.



Buna karşın, WSJ, Türkiye konusundaki bu karamsar görüşlerin, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltmesi durumunda "hızlı biçimde değişebileceği"ni söylerken "Ancak bu işaretler ortaya çıkıncaya dek, Lira muhtemelen daha çok düşecek" diye yazıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin