Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı

Sosyal paylaşım uygulamaları ve Instagram, Facebook ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim sağlanamıyordu. Devam eden sorunlara rağmen WhatsApp, Facebook ve Instagram hizmetleri bazı kullanıcılar için yeniden erişime açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook'a dünya genelinde erişim sorunu yaşandığı bildirilmişti. Sorun, Türkiye saatiyle 18.40'ta başlamıştı.

Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." demişti.

Saat 00.50 itibariyle devam eden sorunlara rağmen WhatsApp, Facebook ve Instagram hizmetleri bazı kullanıcılar için yeniden erişime açıldı.

NELER YAŞANDI?

Sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram'ın yanı sıra WhatsApp'a da erişim sağlanamıyor.

Instagram açılmak istendiğinde 5XX server hatası veriyor.

WhatsApp'a ise sistem bağlanamıyor. Sürekli tekrar deneyin hatası veriyor.

Facebook'ta ise "Sorry, something went wrong" hatası veriyor. Down Detector'da her üçü için de çok sayıda çökme raporu geliyor. Dünyanın dört bir yanından gelen şikayetler çökmenin çok geniş bir alanda gerçekleştiğini gösteriyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." açıklamasını yaptı.

BAKANLIKTAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ikinci bir açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı

WHATSAPP'TAN İLK AÇIKLAMA

Sosyal medya uygulamalarına yaşanan erişim sorununa ilişkin WhatsApp'tan da ilk açıklama geldi. WhatsApp tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda bazı kişilerin WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!" ifadelerine yer verildi.

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı - Resim : 2

FACEBOOK: BİR SORUN OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ

Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz." dedi.

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı - Resim : 3

"ŞU ANDA ZOR ZAMANLAR GEÇİRİYORUZ"

Instagram yaşanan erişim sıkıntısıyla ilgili açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. Yapılan açıklamada, “Instagram ve arkadaşları şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor, sizler de erişim sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Dişinizi biraz daha sıkın, konuyla ilgileniyoruz!” denildi.

DEV ZARAR OLUŞTU

Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger'ın bir saatten fazla kapalı kalması, küresel ekonomide yaklaşık 160 milyon dolarlık bir zarara karşılık geliyor.

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı - Resim : 4

AKP'Lİ HAMZA DAĞ'DAN İLGİNÇ PAYLAŞIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Instagram #Çökmüş
Facebook Çökmüş
#WhatsApp Çökmüş
19 yıldır kesilmeyen hizmetin adı AK PARTİ" paylaşımını yaptı.

İşte o paylaşım:

Whatsapp, Facebook ve Instagram çöktü. Whatsapp, Facebook ve Instagram'a erişim yeniden açıldı - Resim : 5

'FACEBOOK KULLANICI BİLGİLERİ SATILIYOR'

Sputnik haber ajansının son dakika olarak duyurduğu habere göre Facebook kesintisi sırasında 1.5 milyar kullanıcının kişisel bilgileri, bir hacker forumunda satılıyor.

 İŞTE WHATSAPP'IN YERİNE KULLANABİLECEĞİNİZ MESAJLAŞMA UYGULAMALARI

WhatsApp'ın çökmesiyle alternatif anlık mesajlaşma uygulaması arayanların sayısı arttı. Peki WhatsApp'ın yerine kullanabileceğiniz mesajlaşma uygulamaları hangileri?

SIGNAL

Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulaması. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası veya grup mesajları göndermek için kullanılır. Mobil uygulamaları ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir, ve Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

LINE

LINE, Japonlara ait bir mobil mesajlaşma uygulamasıdır, "Line Corporation" tarafından yapılmıştır. LINE, aralarında etiketler, home, timeline ve resmi hesaplar da bulunan çeşitli interaktif öğelerle entegre bir şekilde ücretsiz metin ve sesli mesajlaşma, sesli arama ve grup sohbeti sunar. LINE uygulaması iOS, Android, BlackBerry, Nokia Asha ve Windows Phone dahil olmak üzere birden fazla platform arasında kullanılabilir ve akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlardan erişilebilir.

WECHAT

WeChat, Çin'de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir mesaj servisidir. Bu uygulama Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone ve Symbian işletim sistemleri için uygundur. Dil seçenekleri şimdilik Geleneksel/Basitleştirilmiş Çince, İngilizce, Türkçe, Portekizce, Endonezya Dili, İspanyolca, Malayca, Japonca, Korece, Lehçe, İtalyanca, Tay Dili, Vietnamca, Hintçe ve Rusça'dır. Dil seçenekleri her kullanıcıya açık olarak artmaktadır. Wi-Fi, 2G, 3G ve 4G veri ağlarında kullanılabilir.

VIBER

Viber, akıllı telefonlar ve masaüstü işletim sistemleri için 3G ya da Wi-Fi ağları üzerinden anında mesajlaşma ve sesli görüşme imkânı sunan bir iletişim aracıdır. Metin mesajının yanı sıra kullanıcıların birbirlerine resimli, görüntülü ve sesli mesajlar göndermesine de imkân verir. Program çok sayıda mobil işletim sistemini (Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone, Symbian, Bada) ve masaüstü işletim sistemini (Windows, Mac OS X, Linux) desteklemektedir.

BIP

BiP; Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulamada; kaybolan mesaj, caps yaratma, herkesle iletişim kurabilme, grup mesajlaşma ve konum paylaşma, oyunlar, para transferi gibi özellikleri bulunmaktadır.

TELEGRAM

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur.

iMESSAGE

Apple tarafından macOS, iOS ve watchOS işletim sistemleri için geliştirilen anlık mesajlaşma uygulama yazılımıdır. Masaüstü Mesajlar uygulaması, iChat'ı yerli OS X anında mesajlaşma istemcisi olarak Temmuz 2012'de OS X Mountain Lion sürümüyle değiştirdi. Mesajlar, iChat'ın özelliklerinin çoğunu miras alırken, Apple'nin iOS için mesajlaşma servisini de olan FaceTime entegrasyonu olarak iMessage'ye da destek getiriyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin