Türkiye genelinde internet erişim sorunu

Sosyal medya uygulamaları ve Instagram, Facebook ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim sağlanamıyor. Türkiye genelinde internet sorunu yaşandığı da belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye genelinde internet erişim sorunu

Sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram'ın yanı sıra WhatsApp'a da erişim sağlanamıyor.

Instagram açılmak istendiğinde 5XX server hatası veriyor.

WhatsApp'a ise sistem bağlanamıyor. Sürekli tekrar deneyin hatası veriyor.

Facebook'ta ise "Sorry, something went wrong" hatası veriyor. Down Detector'da her üçü için de çok sayıda çökme raporu geliyor. Dünyanın dört bir yanından gelen şikayetler çökmenin çok geniş bir alanda gerçekleştiğini gösteriyor.

Türkiye genelinde, çöken sosyal medya platformlarından bağımsız olarak bir internet erişimi sorunu yaşandığı da öğrenildi.

TWİTTER'DA DA YAVAŞLAMA

Instagram, Whatsapp ve Facebook'un çökmesinin ardından Twitter da bazı bölgelerde yavaşladı.

Sedat Peker meydan okudu: Sizi bütün dünyaya rezil edeceğim! Peker'den bomba kokain ticaret iddiası

 Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, isminin uyuşturucuyla ilgili bir dosyaya eklenmeye çalışıldığını öne sürerek bomba açıklamalarda bulundu. Peker meydan okuyarak, "Tweet atma problemim hallolsun göreceksiniz; sizi tüm dünyaya rezil edeceğim" dedi.

 Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre, özellikle son bir kaç saattir Türkiye'de de sosyal ağlar haricinde pek çok siteye erişim sağlanamıyor. Türk Telekom kaynaklı olduğu iddia edilse de firma böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade ediyor. Aslında problem iki ayaklı bir süreçte yaşanıyor.

Gelen bilgilere göre dünyanın en büyük DNS, bulut ve statik içerik sağlayıcısı konumunda olan Akamai’nin sistemlerinde bir sıkıntı olduğu ifade ediliyor. Bu platformdan hizmet alan ülke çapındaki kuruluşlarda da haliyle sıkıntı yaşanıyor. Türk Telekom bunlardan birisi.

DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Problem ne kadar sürecek veya ne kadar ciddi herhangi bir bilgi yok. Gerek sosyal ağlardaki gerekse genel erişim hizmetlerindeki problemin önümüzdeki saatlerde de devam etmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin