Washington Post: Ermeni hakaret mi?

Washington Post, "Ermeni hakaret mi?" sorusuna başlığa çıkarırken Erdoğan'ın sözlerinin "büyük bir tepki" yarattığını, bazılarının da Erdoğan'ı "ırkçılık" ile suçladıklarını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Washington Post: Ermeni hakaret mi?

Başbakan Erdoğan'ın, kendisi için "Affedersin daha çirkinini söylediler. Ermeni dediler" yönündeki sözlerinin yurt dışındaki yankıları sürüyor. 



Washington Post, "Erdoğan, çok yetenekli bir hatip olarak biliniyor ve bu belki sadece bir dil sürçmesinden ibadettir ama Ermeniler ile Türkler arasındaki tarih, yorumlarını özellikle düşüncesizce kılıyor" yorumunu yaptığı haber analizinde "AKP, kapitalizm, milliyetçilik ve İslami yönetişimin karışımı ile bilinse de Türkiye'nin azınlık toplumları arasında önemli ilerleme sağlamış durumda" diyor.



Erdoğan'ın, Kürtlerin çoğunlukta oldukları Güneydoğu'da iyi bir desteğe sahip olduğuna, AK Parti'nin de Kürt dil ve kültürel haklarını destekleyen politikalarını izlediğini belirten WPost, "Erdoğan, cumhurbaşkanı olmak istiyorsa eğer, Kürtlerin desteği hayati olacak. Erdoğan'ın seçim öncesi Ermenilere de uzanmak istediği yönündeki işaretler de bulunuyor" diyor.



Türkiye'nin, Ermenistan ile arasındaki Alican sınır kapısını açabileceği yönündeki haberlere dikkat çekildikten sonra Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce 1915 olayları nedeniyle üzgün olduğunu söylediği anımsatılıyor.



WPost, bütün bunlara rağmen "Erdoğan'ın defalarca etnik ve dini farklılıklardan söz ettiği için eleştirildiğini" söylerken Erdoğan'ın bu yaklaşmının, "Sünni İslam tabanındaki desteğini güçlendirmeye" yönelik gibi göründüğünü de belirtiyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin