Wagner lideri Prigojin'in uçağı nasıl düştü? ABD istihbaratı, 'kasıtlı patlamayı' işaret etti

ABD istihbaratına göre, Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in uçağı kasıtlı bir patlama sonucu düşürüldü. Ancak ABD Savunma Bakanlığı, uçağın karadan havaya füzeyle vurulduğuna dair herhangi bir belirti olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Wagner lideri Prigojin'in uçağı nasıl düştü? ABD istihbaratı, 'kasıtlı patlamayı' işaret etti

ABD istihbaratının ilk değerlendirmesi, Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in uçağının kasıtlı olarak düşürüldüğünü ortaya koydu.

euronews'in haberine göre ABD ve Batılı yetkililerinin görüşlerini inceleyen ABD istihbaratının ilk değerlendirmesine göre, Prigojin'in öldüğü uçak kazası, kasıtlı olarak bir patlamadan kaynaklandı.

Associated Press’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen istihbarat yetkilileri öne sürdükleri patlama hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Yetkililerden biri, patlamanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "eleştirmenleri susturmaya yönelik uzun siciliyle örtüştüğünü” söyledi.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, ABD ordusunun Wagher’in patronunu öldüren kazanın "karadan havaya atılan bir füze” sonucu meydana geldiğine dair elinde hiçbir bilgi olmadığını belirterek, böyle bir silahın kullanımına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ne olmuştu?

Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin, Moskova'dan St Petersburg'a giderken düşen uçakta beraberindeki 9 kişi ile birlikte hayatını kaybetti.

Haziran'da Moskova yönetimine karşı bayrak açan Prigojin ve uçakta bulunan Wagner üyeleri ayaklanmadan 2 ay sonra yaşamlarını kaybetti.

24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatan Prigojin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle geri adım atmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Prigojin ABD Rusya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin