Rusya lideri Putin, Prigojin'in ailesine başsağlığı mesajı yolladı: Hayatında ciddi hataları vardı

Rusya lideri Putin, Wagner'ın kurucusu Prigojin'in ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. Putin, "Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı." ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya lideri Putin, Prigojin'in ailesine başsağlığı mesajı yolladı: Hayatında ciddi hataları vardı

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ay önce Kremlin rejimine karşı ayaklanma başlatan Wagner Lideri Yevgeny Prigojin'in ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, "Prigojin'i 90'lı yıllardan beri tanıyorum. Prigojin yetenekli bir iş insanıydı. Araştırmacıların açıklamalarını bekliyoruz. Bilirkişi raporu zaman alır. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı." ifadelerini kullandı.

PRİGOJİN'İN ÖLÜMÜ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) da düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı.

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülmüştü.

WAGNER İSYANI

Prigojin, 24 Haziran'da beraberindeki savaşçılarla Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e son yılların en büyük tehdidini oluşturan olayda, Prigojin, bir Wagner kampına yönelik Rus askeri saldırısına yanıt olarak iki Rus kentindeki askeri tesislerin kontrolünü ele geçirerek güçlerini Rusya'nın başkentine doğru yürütmüştü.

Kriz, ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun Prigojin'in Belarus'a taşınmasını öngören bir anlaşmaya aracılık etmesiyle yatıştırılabildi. Aynı anlaşmanın bir parçası olarak Wagner birliklerine Rus ordusuna ya da kolluk kuvvetlerine kaydolma, ailelerinin ve arkadaşlarının yanına dönme ya da Belarus'a gitme seçenekleri sunulmuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin