Vücuttaki zehri söküp atıyor: Günde 2 kaşık tüketen hastalık yüzü görmüyor. Her sabah mutlaka tüketin

Vücutta biriken zehirli maddeler sonucu bağışıklık sistemimiz yavaşlar ve kendimizi yorgun hissetmemize neden olur. Her sabah 2 kaşık tüketeceğiniz bu mucize besin sayesinde vücuttaki zehirden arınacak ve enerjik hissedeceksiniz. İşte vücuttaki zehri söküp atan o besin

Vücuttaki zehri söküp atıyor: Günde 2 kaşık tüketen hastalık yüzü görmüyor. Her sabah mutlaka tüketin

Vücutta biriken zehirli maddeler yani toksinler, kişinin yaşamını zorlaştırabilir. Toksinler; bağışık sistemini zayıflatır, yoğunluk, halsizlik ve bitkinlik verir.

Vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olan pek çok besin mevcuttur. Soğuk mevsimlerin vazgeçilmezi olan tahin de bunlardan biridir.

Tahin, susam tohumlarından elde edilen şifalı besinlerden biridir. Susam tohumlarının kabuğunun soyulup, öğütülüp ve ardından kızarmasıyla elde edilir.

Tahinin biraz acı bir tadı vardır. Türk mutfağında sıklıkla yer alan tahin aynı zamanda İran ve Orta Doğu mutfağında da hem lezzetiyle hem de faydalarıyla yer alır.

Tahinin faydaları

Tahin, sağlığımız için pek çok fayda sunan şifalı besinlerin başında geliyor. Tahin, içerisinde bol miktarda vitamin, mineral, protein ve antioksidanlar içerir.

Tahin, bağışık sistemini güçlü tutan özelliklerle doludur. Bu nedenle kış hastalıklarından korunmak için ideal besindir. Tahin özellikle kışın üşümeyi de önler.

Tahin ayrıca yalnızca bağışıklığı güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda vücuda enerji depolar. Tek başına direkt olarak tüketilen tahin, mide sorunlarına mükemmel derecede fayda sunar.

Özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken tahin, vücudun demir depolarını doldurarak kansızlık probleminin de önüne geçer.

Vücuttaki zehri söküp atıyor: Günde 2 kaşık tüketen hastalık yüzü görmüyor. Her sabah mutlaka tüketin

Kolesterol içermeyen tahin, midemizde uzunca süre kalarak tokluk hissi verir. Böylece hem gereksiz iştahı önler hem de çabucak acıkmamızı engellemiş olur.

Tahin, içerisinde bol miktarda E vitamini içerir. E vitamini cinsel gücü artıran hormonları uyararak gelişmesini sağlar. Ayrıca E vitamini vücuda enerji verir.

Vücuttaki zehri temizliyor!

Vücudumuza aldığımız bazı ilaçlar toksin adı verilen zararlı maddeler yaratır. Tahin ise hem bu ilaçların yarattığı toksini hem vücuda alınan ağır metalleri hem de zehirli bileşikleri söküp atar.

Vücudu temizlemede etkin rol oynatan tahin aynı zamanda damar sertliğini ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Göz sağlığı için de mucizevi etkiler sunan tahin, cilt için de harikalar yaratır.

Tahin aç karnına yenir mi?

Tahin, vücuda enerji verdiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği için aç karnına tüketilebilir. Sabahları aç karnına tüketeceğiniz tahin yorgunluğunuzu alarak gün içinde enerjik ve zinde olmanızı sağlar.

Tahinin besin değerleri

1 yemek kaşığı tahin 15 grama eşittir. 1 yemek kaşığı tahinin besin değerleri şu şekildedir:

Kalori: 90 kalori

Protein: 3 gram

Karbonhidrat: 8 gram

Yağ: 3 gram

Lif: 1 gram

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin