Vicdansızlar bunu da yaptı. Kanser hastaları için hazırlanan ilaçlar yerine, içine su enjekte edilmiş sıvıları veriyorlardı. 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da polis, kanser hastalarına sahte ilaç satan kişilere operasyon düzenledi. Gerçek ilaçlar yerine, içine su enjekte edilmiş sıvıları veren 5 kişi suç üstü yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Vicdansızlar bunu da yaptı. Kanser hastaları için hazırlanan ilaçlar yerine, içine su enjekte edilmiş sıvıları veriyorlardı. 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da bir hastanede, kanser hastaları için hazırlanan ilaçlar yerine, içine su enjekte edilmiş sıvıları veren ve bu arada maddi değeri 10 bin ila 90 bin TL arasında değişen gerçek ilaçları, bir eczacı ve bir kuryeye yüklü miktarda para karşılığında sattıkları belirlenen 5 şüpheli suçüstü yakalandı.

Şüphelilerin bu yöntemle hastaların sağlıklarını riske atarken, devleti de yaklaşık 4 milyon 914 bin 644 lira zarara soktukları belirlendi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda, İstanbul'da bir hastanenin onkoloji bölümünde, kemoterapi gören kanserli hastalar için hazırlanan ilaçlar yerine su enjekte edip, maddi değeri 10 bin ile 90 bin TL arasında değişen gerçek ilaçları, çeşitli hırsızlık yöntemleriyle kendi zilyedine geçiren görevlilerin, sırt çantalarında dışarı çıkardıkları ilaçları bir eczacı ve bir kuryeye yüklü miktarda para karşılığı teslim ettikleri tespit edildi. 

Çalışmalarının devamında polis ekipleri, dün gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonlarda, 5 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Ev, araç, eczane ve ilgili kişilerin kullanımında olan hastane bölümlerinde yapılan aramalarda, 4 bin 401 dolar, 30 euro para, 20 pound, 70 bin 435 lira 222 kutu kanser ilacı ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen ve başkaları adına reçetelendirilerek SGK Başkanlığı'na fatura edildiği anlaşılan kanser ilaçlarının piyasa değerine göre hesaplanan toplam kamu zararının 4 milyon 914 bin 644 lira olduğu kaydedildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkındaki işlemelerin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, operasyon anları anbean kameraya yansıdı.

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin