Vergi rekortmeni inşaat şirketi konkordato ilan etti

Emay İnşaat konkordato ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Vergi rekortmeni inşaat şirketi konkordato ilan etti

Brandium Ataşehir, KentPlus Ataşehir, KentPlus Kadıköy gibi inşaat projelerinde yer alan Emay İnşaat konkordato ilan etti.



Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Çağlar, geçtiğimiz günlerde şirketin borç yapılandırması için bankalarla görüşüldüğünü söylemişti. Emay İnşaat 2008 yılında en fazla vergi ödeyen ilk 100 şirket arasındaydı.



1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen konut ihalelerini kazanmasıyla birlikte İstanbul merkezli projelere katılan Emay İnşaat , İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talep etti.



Sözcü'de yer alan habere göre; Emay İnşaat’ın başvurusunu değerlendiren mahkeme şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkemenin 2018/1307 kararına göre Erdem Akyazılı, Osman Serdar Üliç ve Bülent Yıldırım geçici komiser heyeti olarak atadı. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasının 6 Şubat 2019 günü yapılacağı belirtildi.



2 MİLYAR LİRA STOK VARLIK VAR



Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Çağlar, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada bankalarla borç yapılandırma görüşmesinde olduklarını ve borçlarının vadesini uzatmayı amaçladıklarını söylemişti. Toplam borçlarının 2017 itibariyle 1,2 milyar lira civarında olduğunu söyleyen Çağlar, kur ve faiz artışının maliyetleri artırması ve yavaşlayan konut satışları nedeniyle yapılandırma ihtiyacı doğduğunu belirtmişti. Çağlar 2 milyar lira civarında stok varlıklarının olduğunu sözlerine ekledi.



2008 YILINDA VERGİ REKORTMENİ SIRASINDA 62. SIRADA



2000 yılından sonra Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından ihale edilen, tünel kalıp sistemiyle gerçekleştirilen toplu konut projelerine katılmaya başlayan Emay İnşaat, günümüze kadar Kentplus Ataşehir, Kentplus Mimarsinan, Kentplus Kartal projelerini hayata geçirdi.



Firma daha sonra 2010 yılı içinde Kentplus Centrium Park ve Tower, KentPlus Newport, 2011 yılında da Brandium Ataşehir ve 2013 yılında da KentPlus Kadıköy projesine başladı.



KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENİYDİ



Emay İnşaat A.Ş. 2008 yılı Kurumlar Vergisi Türkiye geneli rekortmenlerinde ilk 100'e 62. sıradan girmişti. Şirket 26 milyon 553 bin TL vergi ödemişti.


Etiketler konkordato ekonomi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin