Van'da korkutan deprem

Akdeniz'de peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Van'ın Tuşba ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Van'da korkutan deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.59'da Van merkezli 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bu depremden sadece 6 dakika sonra Van Tuşba bu sefer daha şiddetli sallandı. Bu derepmin büyüklüğü ise 4.1 olarak açıklandı AFAD tarafından.

Van'da korkutan deprem

Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak açıklandı. Depremin şiddetli şekilde hissedildiği öğrenildi. Deprem kısa süreli korku ve paniğe neden oldu.

Van'da korkutan deprem - Resim : 2

Van ve ilçelerinde art arda hissedilen depremler kısa süreli endişeye neden oldu. Vatandaşları tedirgin eden depremlerin ilk belirlemelere göre herhangi bir yıkıma yol açmadığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Tuşba merkezli ilk depremi 3.8, ikinci depremi ise 4.3 olarak açıkladı. Her iki depremin derinliğini de 5.0 kilometre olarak duyurdu.

Van'da korkutan deprem - Resim : 3

VAN VALİSİNDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, saat 18.00 sıralarında, 3,8 ve 4,1 büyüklüğünde depremlerin yaşandığını söyledi.

Ekiplerin bölgede tarama çalışmalarına başladığını aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

"Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi bölgesinde peş peşe 2 deprem meydana geldi. Aldığımız ilk bilgilerde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımız panik olmasın, Valilik ve AFAD'ın açıklamalarına göre hareket etsin. Şu an için panik olacak bir durum yok."

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Van'da peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili görüşlerini paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, 11 Ekim’de olduğu gibi Van Gölünün hemen doğusunda bugün de 3,7-4,1 büyüklüğünde depremler oldu. Bu depremler buradaki bindirme fayları üzerinde. Daha önce de yazdığım gibi, Arap levhası Avrasya levhasına doğru ilerleyip Doğu Anadolu’yu sıkıştırınca burada D-B yönlü bindirme ve ters faylar ile KD-GB ve KB-GD doğrultu atımlı faylar oluşuyor. Van Gölü doğusu sıkışıp yükseliyor ve küçük küçük depremler oluşturuyor. 2011 yılında burada 7,2’lik deprem olduğu için ben özellikle bu yörede büyük bir deprem beklemiyorum. Sevgiyle"

İşte Prof. Görür'ün o tweetleri:

Etiketler Van Akdeniz deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin