Van Gölü Canavarı iddiaları yeniden gündemde! Piknikçilerin çektiği görüntüler olay oldu: Sırtı tırtıklı, çok hızlı hareket ediyor

Yıllar önce gündeme oturan ve yurt dışında bile ses getiren "Van Gölü Canavarı" iddiaları yeniden patladı. Pikniğe giden bir aile tarafından cep telefonuyla çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görüntüleri çeken kişiler, "Sırtı tırtıklı çok hızlı hareket ediyordu" diyerek Van Gölü Canavarı'nı gördüklerini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Van Gölü Canavarı iddiaları yeniden gündemde! Piknikçilerin çektiği görüntüler olay oldu: Sırtı tırtıklı, çok hızlı hareket ediyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde piknikçiler tarafından çekilen görüntüler, 'Van Gölü Canavarı'nı yeniden gündeme getirdi.
Tatvan ilçesinin Hanelmalı köyü mevkisinde Van Gölü’nde hızla hareket eden canlı, pikniğe giden ailenin cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüleri çeken kişiler, sırtının tırtıklı olduğunu ve çok hızlı hareket ettiğini belirttikleri canlının, 'Van Gölü Canavarı' olduğunu öne sürdü.

VAN GÖLÜ CANAVARI EFSANESİ NEDİR?

Van Gölü Canavarı, Van ve Bitlis illeri arasında yer alan Van Gölü'nde yaşadığı ileri sürülen efsanevi bir yaratıktır. 1993 yılına dek kaynaklarda adından hiç söz edilmeyen yaratığı, bugüne dek gördüğünü iddia eden çok sayıda kişi bulunmaktadır.

Ama yapılan araştırmalar göldeki ilk canavar vakasının 1889 yılında yaşandığını aktarmaktadır. Dönemin İstanbul'da yayın yapan Saadet gazetesinin, 28 Şaban 1306 (29 Nisan 1889) tarihli 1323 nolu nüshasında, canavarın Van Gölünde abdest almak isteyen bir kişiyi kapıp göle sürüklediği haberi yer almaktadır.

Varlığı gördüklerini söyleyen kişilerin belirttiklerine göre canavar 15 metre uzunluğunda, oldukça koyu bir renge sahip, sırtında sivri çıkıntıları olan, Plesiosaurus ya da Ichthyosaurus benzeri bir varlıktır. Zamanla bu varlığı gördüğünü iddia edenlerin sayısı artınca, olay basına da yansıdı ve bunun üzerine resmî kurumlar tarafından bölgeye bir bilimsel araştırma ekibi gönderildi. Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda gölde olağan dışı herhangi bir varlığın olduğuna ilişkin hiçbir iz bulunamadı.

Kaynak: İHA
Etiketler haber tatvan bitlis van
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin